Марија Захарова : „Куба није насела, одавно познаје лице САД“

0

Портпаролка Министарства спољнх послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је одлуку председника САД Доналда Трампа да та земља прекине односе са Кубом.
„Подсећам да је једна од главних притужби Вашингтона Москви била „непредвидивост“ Русије. То је и уплашило државе Европе и обесхрабрило Брисел када је реч о енергетској сарадњи са Москвом. Последњих деценија, свака нова администрација САД укида основне одлука спољне политике претходне. Једини предвидив квалитет америчке спољне политике вец́ дуже време постала је „комплетна непредвидљивост“. Не, постоји још један – вечно мешање у унутрашње послове суверених земаља“, написала је Захарова на свом профилу на Фејсбуку.

„Што се тиче Кубе, тачније њеног руководства, мислим да су они одмах прозрели позадину маневра Барака Обаме, од његовог спектакуларног слетања на острво до покушаја да Раула Кастра потапша по рамену, свестан тренутка „позорнице“. Али Куба није насела, одавно познаје лице свог суседа“, додала је она.

Подсетимо, амерички председник Доналд Трамп најавио је да ће „преокренути“ многе потезе претходне администрације у вези са обновљеним односима САД и Кубе.

Како је навео, реч је о „ужасном“ договору који је довео до тога да америчке инвестиције и путовања погодују „репресивном“ режиму Раула Кастра.

„У потпуности поништавам једнострани споразум претходне администрације са Кубом и то одмах ступа на снагу“, поручио је Трамп. Рестрикције се односе на регулативе у области трговине и путовања, наводи АП. Опширније о томе – OVDE.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*