Марин Ле Пен кренула у кампању уз слоган MADE IN FRANCE

0

Председница екстремно десничарске странке Национални фронт Марин ле Пен данас је представила политичку платформу „направљено у Француској“ (маде ин Франце) са којом ће наступити на предстојећим председничким изборима.

Платформа „направљено у Француској“ значи да ће Француска чувати своје границе, трошити своју валуту и да њен идентитет неће променити мигранти, избеглице нити глобализација.

Лидерка националног фронта овог викенда у Лиону почиње званичну кампању за председничке изборе који ће се одржати између 23. априла и 7. маја.

Судећи по анкетама, по којима је фаворит у првом кругу избора, Марин ле Пен није могла да изабере бољи тренутак за почетак кампање, наводи агенција АП.

Одлука Велике Британије да изађе из ЕУ и избор Доналда Трампа за председника САД могли би да инспиришу потенцијалне бираче и подигну морал њених присталица који присуствују страначком скупу у Лиону.

Марин ле Пен је недавно рекла у једном интервјуу да цео свет, после Брегзита и Трампа, почиње да буде свестан онога што је причала годинама.

Она је одбацила модел „ултралибералне“ економије, глобализацију, отворене границе и „масовну миграцију“, пре свега муслимана. Према њеном мишљењу, имигранти отимају посао Французима, повећавају опасност од тероризма и, као крадљивац у ноћи, краду француски идентитет.

Председница Националног фронта поручила је својим присталицама да ће се то променити, ако она победи на председничким изборима.

Марин ле Пен овог пролећа ће се други пут кандидовати за председника Француске, након што је 2012. године заузела треће место на изборима.

 

 

Beta

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*