Марин ле Пен: Макрон не може да опстане у свету ТРАМПА И ПУТИНА, ја ћу се боље снаћи

0

Кандидаткиња крајње деснице за председника Француске, Марин Ле Пен, изјавила је да је боље позиционирана од свог ривала, независног центристичког кандидата Емануела Макрона, да брани интересе Француске у „новом свету“ америчког председника Доналда Трампа и председника Русије Владимира Путина.
Она је то рекла у интервјуу Ројтерсу, уочи вечерашње дебате са Макроном и другог, одлучујућег круга избора за председника, који ће бити одржан у недељу.

– Сматрам да сам боље позиционирана да разговарам са овим новим светом који избија површину, да разговарам с Путиновом Русијом, Трамповом Америком, Британијом (премијерке Теререзе) Меј, Индијом (премијера Нарендре) Модија – истакла је она.

Како је објаснила, то је „зато што све те земље више или мање окрећу леђа идеологији слободне трговине, конкурентности и подривања социјалне заштите“.

– Зато се осећам ближом њиховом политичкој филозофији него оној коју заступа (немачка канцеларка Ангела) Меркел – рекла је Ле Пен британској агенцији.
Марин Ле Пен свог противкандидата Макрона, проевропског бившег инвестиционог банкара, критикује као „марионету банака и елите“.

Ова лидерка партије Национални фронт, која се против „неконтролисаној глобализацији“, нада се да ће моћи да каналише иста националистичка осећања против естаблишмента каква су Трампа довела у Белу кућу и подстакла Британце да гласају за излазак из ЕУ, и тиме постане прва жена на челу Француске, закључује британска агенција.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*