Марјановић: ЛСВ злоупотребила убиство у Новом Саду за политикантске и противуставне идеје

0

Након двоструког убиства у Новом Саду становници овог града и читаве Србије реаговали су једнодушно, згражавањем и јасним ставом да је насиље криминалаца у навијачким групама али и ноћним клубовима – неприхватљиво.

Неколико пута сам Савету за борбу против насиља у спорту Владе Србије предлагао да инспиратори и виновници криминалних активности међу навијачима буду процесуирани као организоване криминалне групе. За то постоје сви неопходни законски услови а то је очигледно и једини ефикасан начин борбе против овог великог проблема. Досадашњи резултати су показали да „рука правде“ достигне само „војнике“ ових криминалних група.

Лига Социјалдемократа Војводине (ЛСВ) је злоупотребила овај догађај да изнесе политикантски предлог о увођењу некакве покрајинске полиције. Да се не ради о интересној групи чије су квазиаутономашке идеје одбачене од народа, могло би се сматрати да је овај предлог и противзаконит и противуставан.

Посебно је срамотно што је ЛСВ  већ 16 година директна власт и у ФК Војводина, граду Новом Саду а доскора и у АП Војводина и уместо да сноси одговорност за лошу ситуацију, она је користи да придобије јефтине политичке поене нудећи лажна решења огорченом народу.

СНП подсећа, у време постојања те „покрајинске полиције“ у Новом Саду су у једној ноћи убијена два полицајца на дужности, Ћетко Мијатовић и Душан Поповић, а ниво криминала је био на истом нивоу као и у осталим деловима тадашње СФРЈ. Једина сврха такве полиције била је припрема за планирани сценарио распада Југославије по Уставу из 1974. године, односно са покрајинама као независним државама. Тај план је пропао као што ће пропасти и идеје ЛСВ.

Изнети предлог ове партије је и антиреформски јер права реформа полиције коју СНП подржава, треба да иде у правцу истинске децентрализације и деполитизације, што је сасвим супротно предлогу ЛСВ који би очито даље политизовао и бирократизовао МУП Србије и доносио нове трошкове не испуњавајући оправдану жељу грађана Србије да живе у безбедној земљи.

Велимир Марјановић, председник Покрајинског одбора СНП за Војводину и председник Ресорног одбора за безбедност СНП

 

 

СНП

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*