MARKO MILAČIĆ: Atomska sloboda

1

To je vrišteće licemjerje: sav „demokratski“ svijet zgrožen je sjevernokorejskom nuklearnom probom; Vašington je podigao svu svoju propagandu, jer je Sjeverna Koreja, na teritoriji svoje zemlje, isprobala hidrogensku bombu; naslednik majora sovjetske armije Kim Il Sunga, Kim Džong Un, je, diktiraju, lice zla. I tako redom, znate, uostalom, kako ide ta spirala laži.

To rade oni – sa motorom te mašine u Vašingtonu – baš oni, koji su militarizovali planetu, izgradili oko 1000 vojnih baza van svoje teritorije, nakon drugog rata okupirali desetine država, uništili taman toliko, pobili stotine hiljada civila, stignuvši u tome i do naših krajeva, a što se tiče nuklearnog naoružanja – sami započeli tu kanibalističku trku, opalivši, poput hica na početku sprinta, dvije atomske bombe, u Hirošimi i Nagasakiju, kada su pobili više od stotinju hiljada ljudi, u par dana.

Kažu na Si-En-Enu i to da je ova nuklearka iz Pjongjanga pet puta snažnija od one iz Hirošime, taman koliko puta su joj više medijske pažnje posvetili od onih, svojih, u svih ovih prethodnih sedam decenija od kada su bačene. Nema veze što ova nije ubila nikog, a ona spržila sve pred sobom: od pacova u kanalizaciji, do djeteta u pelenama.

To rade oni, Ameri, koji su pedesetih godina prošlog vijeka, tokom rata na korejskom poluostrvu, na prostor Sjeverne Koreje, pazite sada, bacili više od 600.000 tona bombi i više od 30.000 tona napalma! Poređenja radi: tokom čitavog Drugog rata na prostoru cijelog Pacifika bačeno je manje bombi. E, ti, baš ti, nas sada upozoravaju da smo na ivici kataklizme.

Od strane koga? Sjeverne Koreje, koja nema vojnu bazu van svoje teritorije; koja ne ratuje; koja ne „demokratizuje“ avganistane, libije, irake, sirije, nas; koja ne ubija civile po planeti; koja nikada nije ubila niti jednog jedinog čovjeka nuklearnim naoružanjem; koja, riječju, ne dira nikog!

Ali – i zbog toga ova licemjerna drama „moralnih fundamentalista“ – Sjeverna Koreja želi da bude suverena i svoja. To je smrtni grijeh i jeres za koji se gubi glava i razaraju države i narodi. Odlično zna Pjongjang da si bez nuklearnog naoružanja – ako nijesi previše velik – samo plijen i da će ti sudbina najvjerovatnije biti kao Moameru Gadafiju od Libije. Da je imao atomsku bombu, Tripoli i sve oko njega danas ne bi bilo uništeno, a Pukovnik bi bio živ i zdrav.

Zato – ako već ne možemo zaustaviti nuklearno naoružavanje; a morali bi – onda postaje razumljiva, ako ne i simpatična, činjenica da takvu vrstu oružja nemaju samo oni koji šire pakao rata po svijetu – Vašingon i NATO – veći i oni koji nijesu dio te družine geopolitičkog zla, trudeći se da se, kako znaju i umiju, od tudje atomske bombe spasu – svojom.

Fejsbuk-profil autora, in4s.net

1 KOMENTAR

  1. američka ekonomija preživljava od ratova a da bi do rata došlo treba industrija laži to zlikovci američki upravo i čine.A se slobodarske Severne Koreje tiče Predsednik KiM je potpuno u pravu kvazi južna Koreja je američki protektorat – vlasnik Korejskog poluostrva je Severna Koreja.
    Blago Severnoj Koreji što su toliko zdravi i neiskvareni,bez:pederluka,narkomana,nvo,sekti
    pedofilije,zoofilije i ostalih brojnih sotnskih demonkratskih tekovina

POSTAVI ODGOVOR

*