МАРКОВИЋ: Бањалука је западна престоница свих Срба…

0

Бањалука је за Србију западна престоница свих Срба, рекао је данас замјеник предсједника Социјалистичке партије Србије Предраг Марковић.

– Ту има нека граница, која је привремена. Предсједик Српске Милорад Додик са свима нама ће се потрудити да је избиршемо. То је није национализам, већ европска интеграција – рекао је Марковић, који је данас у Бањалуци присуствовао Конгресу Социјалистичке партије.

Према његовим ријечима, Срби са западне стране ријеке Дрине имају велику улогу у развоју српског социјализма.

– Ови људи овдје дали су највећи допринос у борби против фашизма – рекао је Марковић, те оцијенио да су Србија и Република Српска исто.

Потпредсједник СПС-а Жарко Обрадовић сматра да су економски развој и социјална правда важне за грађане Србије и Републике Српске.

Обрадовић је рекао да СПС има веома дугу и богату сарадњу са Социјалистичком партијом у Репубици Српској, да размјењују искуства, те да им је заједнички циљ да грађани живе боље, да Србија и Српска буду што ближе и да буду заједно.

– Мислим да једни другима помажемо и у временима која су била тешки за једну и другу партију и за српски народ у Србији и Републици Српској – сматра Обрадовић.

Навео је да је са Марковићем дошао данас у Бањалука да би дали подршку социјалистима у Републици Српској.

Конгресу СП-а су, осим руководства и чланства СП-а, присуствовали и предсједник СНСД-а Милорад Додик, замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић, као и предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

srna

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*