МАРШ „БЕСМРТНОГ ПУКА“ У БЕОГРАДУ: Грађани носили фотографије предака, српске и руске заставе

1

Свечани марш „Бесмртног пука“ почео је око 17 сати испред Спомен-парка ослободиоцима Београда где су претходно положени венци, а колона се креће Рузвелтовом улицом и Булеваром краља Александра ка Скупштини Београда испред које ће бити одржан свечани концерт, који организује Руски дом из Београда уз подршку Града Београда и Владе Града Москве.

У поворци су многобројни грађани, а међу њима су и потомци настрадалих који упркос киши носе фотографије својих предака, српске и руске заставе.

Након концерта, на којем ће наступити руски и српски уметници и ансамбли, на платоу испред Скупштине града биће приређена бесплатна пројекција руског филма „Балканска међа“ у којем главну улогу игра српски глумац Милош Биковић.

У делу где се марш одвија саобраћај је обустављен, а грађани поздрављају учеснике и фотографишу их.

Поворку предводи удружење мотоциклиста „Ноћни вукови“, а у првом реду су министар за иновације и технолошки развоја Ненад Поповић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, шеф одбора за спољне послове руског Савета федерације Константнин Косачов и Валериј Рјазански, министар за рад Зоран Ђорђевић, директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић…

Ово је четврти пут да се у Београду одржава свечани марш „Бесмртног пука“ поводом Дана Победе над фашизмом у Другом светском рату.

Novosti

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*