Мартиновић: Ко не гласа за Брнабић – сам се искључио из коалиције са СНС

0

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да ће та посланичка група јединствено гласати за предлог да Ана Брнабић буде премијер, али и подвукао да је став те странке да је потребно да већину за њен избор обезбеде странке које су биле на листи „Александар Вучић – Србија побеђује“.
Мартиновић каже да у СНС очекују да ће ту одлуку да подрже све посланичке групе у скупштини, које су биле део те изборне листе и да ће за избор Ане Брнабић гласати СДПС, ПУПС, Покрет социјалиста, Народна сељачка странка и Уједињена сељачка странка.

– “Став најјаче политичке странке СНС је да морамо да обезбедимо већину у скупштини за избор нове владе, да ту већину треба да обезбеде оне посланичке групе које су биле на јединственој изборној листи „Александар Вучић – Србија побеђује”“ – рекао је Мартиновић у изјави Тањугу.
Мартиновић је подсетио да је Вучић на председничким изборима добио скоро 56 одсто гласова, тако да је реч о принципијелном ставу.

– “Онај ко не буде гласао или онај ко се изјашњава против Ане Брнабић као кандидата за председника владе, он се у ствари изјашњава против Александра Вучића. СНС не жели да допусти да је било ко уцењује, нити желимо да допустимо политичку ситуацију да од било кога зависимо” – рекао је Мартиновић.

Он је поручио другим политичким странкама да добро размисле да ли ће гласати за избор те владе, наводећи да је онај ко не гласа, према његовим мишљењу, сам себе искључио из коалиције са СНС.

О Палми

На питање да ли став ЈС Драгана Марковића Палме, која је најавила да неће гласати за Ану Брнабић значи одлазак те странке у опозицију, Мартиновћ је рекао да је са тачке гледишта елементарне политичке логике нелогично да не гласате за избор владе, а да будете део владајуће коалиције.

Мартиновућ је рекао да је упознат са тим да је СПС заузео став да подржи избор Ане Брнабић, али и додао: „“Оно чиме се ми тренутно бавимо у СНС и оно што је важно за нас, за стабилност парламента и за стабилност целе државе, јесте питање да ли изборна листа ‘Александар Вучић – Србија побеђује’ може сама, без било чије помоћи, да обезбеди већину за избор нове владе“.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*