Мартиновић: Мање плате за Јанковића и Шабића. Јанковићу плата 400000 динара!

Посланичка група СНС-а подржаће Предлог буџета за 2017. годину и поднела је амандмане који се односе на смањење енормно високих плата заступнику грађана Саши Јанковићу и поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу, саопштио је шеф посланичке групе Александар Мартиновић.

0

„Посланичка група СНС-а подржаће Предлог буџета за 2017. годину зато што сматрамо да је то буџет који је развојни, који омогућава даљи раст српске економије, отварање нових радних места, смањивање буџетског дефицита“, рекао је Мартиновић.

Истакао је да посланичка група СНС-а сматра да је овај буџет најбољи могући доказ да је дошло до најбољег могућег оздрављења српских финансија.

„Поднели смо неколико амандмана на буџет који се односе на смањивање енормно високих плата такозваних независних државних органа, као што су заступник грађана и повереник за информације од јавног значаја“, пренео је Мартиновић.

Нагласио је да посланичка група сматра да када цела држава штеди да би грађанима Србије било боље, има логике да штеде и Јанковић и Шабић.

Предлаже да се средства која би на тај начин уштедели проследе у хуманитарне сврхе Фонду за лечење болесне деце у иностранству.

„У време када цела држава штеди, када штеде пензионери, запослени у јавној администрацији, када тај новац који смо уштедели издвајамо за изградњу нових болница, школа, вртића, ауто-путева, сасвим је легитимно да тражимо да штеде Јанковић и Шабић“, подвукао је Мартиновић.

Такође, нагласио је да као посланик има право да обавести грађане Србије да је Јанковићева плата скоро 400.000 динара, као и да „по цео дан твитује и шета кучиће, па је мало један дан председнички кандидат, онда није, па се потом састаје са другим председничким кандидатом који је у време када је био шеф дипломатије узимао огромне паре за путовања“.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*