Медојевић: Цео случај је политички мотивисан

0

Лидер покрета за промене Небојша Медојевић саслушан је у Специјалном државном тужилаштву поводом оптужби за прање новца. Саслушање је трајало око сат времена, а након тога је оценио да је читав случај политички мотивисан и да због тога, како је рекао, није хтео да одговара на питања тужиоца.

„Рекао сам да је ово апсурдни и монтирани процес као и да Тужилаштво није прикупило ниједан доказ. Ово је лична освета Миливоја Катнића који злоупотребљава Тужилаштво и политички монтирани процес. То су главне ствари које сам данас рекао на саслушању“, рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

Додао је да не може да замисли како ће Тужилаштво упоште покренути случај и позвао институције да „прекину прогон“.

„Одбио сам да одговарам на питања тужиоца али ћу на суду све одговорити“, поручио је Медојевић.

Бранилац Небојше Медојевића, Дражен Медојевић, указао је да је оптужба прорив његовог кликента апсурдна.

„Момир Вујисић је крив јер је позајмио свој новац. Сад је на испиту Виши суд и Специјално државно тужилаштво. Само позивам да се прекину перфидне игре“, рекао је Медојевић.

Скупштина Црне Горе укинула је крајем јуна имунитет Медојевићу, чиме су на захтев Специјалног државног тужилаштва, одобрили покретање кривичног поступка и одређивање притвора за посланика Демократског фронта због сумње да је прао новац.

Медојевић је осумњичен да је починио кривично дело стварање криминалне организације.

„Утврђено је постојање основане сумње да је Медојевић починио то кривично дело на начин што је 2016, на територији Црне Горе, заједно са Момиром Николићем организовао криминалну организацију која за циљ има вршење кривичних дела прања новца и других кривичних дела за које се може изрећи казна затвора од четири године или тежа казна ради стицања незаконите добити и моћи“, каже се у захтеву, пренео је подгорички портал Це-Де-Ем.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*