Медојевић: Црна Гора ризично друштво, Трамп не прича напамет ни случајно

0

Можда је Трамп поменуо Црну Гору у контексту 3. Свјетског рата случајно, а можда и није. Црна Гора је ризично подијељено друштво са пуно анатагонизама и конфликата, а без механизама за мирно решавање криза и њихову превенцију, написао је на својој фејсбук страници лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

„Политичка криза је системска, структурна и дубока. Власт од увођења  вишепартијског система краде изборе и власт обезбјеђује уцјенама, корупцијом и довођењем странаца да гласају. Врхушка ДПС-а и њихови тајкуни су свјесни да су богарства стекли пљачком и криминалом и да ће пад ДПС-а са власти значити и њихово суочавање са правдом. Они најбогатији знају да су своје империје изградили од шверца дргое, цигарета, оружја и да би, у случају пада ДПС-а са власти, изгубили све што су стекли шверцом и добили вишедеценијеске казне робије“, напоменуо је Медојевић и истакао:

„Зато су спремни да се за опстанак ДПС на власти боре свим средствима, па и да изазову грађански рат. То су показали 24.10.2015. када су за одбрану своје власти ангажовали више хиљада полицајаца, подигли борбену узбуну Војсци и довели пар стотина најтежих криминалаца да оружјем бране ову власт. Само уз Божју помоћ терор који је спроведен према мирним демонстрантима није довео до људских жртава. А онда би све било другачије“.

Режим третира православне као непријатеље државе

„Шири се неподношљиви осјећај неправде!!!

Режим упорно оснажује подјеле унутар православног бића и ради на вјештачком идентитету новоЦрногораца. Овај пројекат власти изазива велике фрустрације и отпор од стране огромног дијела популације који ове притиске дозивљава као положај насилне промјене идентитета.

Немогућност запослења, укидање ћирилице, прогон српских књижевника, научника, војсковођа из уџбеника, измишљање неког новог језика, напади на кананонску цркву, прекрајање историје, омаловажавање традиције Петровића и сл. значајан дио Српког и Црногорског националног корпуса доживљава као насиље индискриминацију.

Признање КИм, слање црногорских војника на КИМ у саставу НАТО, санкције Русији, свеприсутна србофобија и русофобија у јавном дискурсу, само су додатно ојацале фрустрације овог дијела популације коју режим систематски третира као непријатеље државе“, нагласио је Медојевић.

„Визија“ Ђукановића и Вукотића гурнула грађане у сиромаштво и обесправљеност

„Шири се неподношљиви осјећај НЕПРАВДЕ.

‘Визија’ Ђукановића и Вукотића о економији без привреде, са шверцом и прањем новца од шверца као ‘носиоцима развоја’ довела је до дубоких раслојавања на тржишту рада. Добро плаћени послови у индустрији су замијењени несигурним и слабо плаћеним пословима, без законске инсиндикалне заштите и са законом о раду који даје сва права послодавцу и никаква раднику“, напоменуо је лидер ПзП-а.

Он је истакао да данас више запослених ради у сектору игара на срећу (кладионицама и казинима) него у КАП, ЕПЦГ, Жељезари, Рудницима Боксита и Плантажама, заједно.

„Мизерне плате од 250-300 евра, које се не исплаћују редовно и исплаћују са плаћеним доприносима и порезима на минималну плату, неплаћени прековремени рад, рад викендом, без одмора, претвара ове раднике у најамну радну снагу без икаквих права. Људи са оваквим платама не могу да плаћају комуналије и основне трошкове живота. Тако, само за струју 200.000 власника бројила дугујуе преко 120 милиона евра. Огроман број породица је кредитно задужен и због немогућности плаћања кредита пријети им пленидба некретнина и покућства. Око 60% становништва је ипод или на самој линији апсолутног сиромаштва“, нагласио је Медојевић и додао:

„С друге стране мала шачица властодржаца и њихове породице се све бахатије понашају и јавно презентују своје богатство и моћ. Луксузни аутомобили, баханалије по луксузним клубовима и ресторанима, фирмирана одјећа, сатови, накит само појачавају видљивост огромних социјалних разлика и подижу тензије“.

Мафија у Црној Гори је политички феномен

„Шири се осјећај неподношљиве неправде!!!

Шверц цигарета и дроге је већ деценијама посао који се у Црној Гори обавља под заштитом режима и служби безбједности. Повезивањем са највећим глобалним транснационалним картелима количине робе и профити вртоглаво расту. Обрћу се милијарде евра годишње.

Некадашњи јединствени которски клан постаје сувише велики и моћан и самим тим пријетња људима из врха режима и службе. Доноси се опасна одлука у врху режима да се клан поцијепа и међусобно посвађа, како би се смањила њихова моћ и задржала контрола. Та опасна акција АНБ се отргнула контроли и претворила у брутални мафијаски рат до истребљења. Један клан има подршку режима и служби, тужилаца, судија и медија, други има армију лојалних војника са међународним искуством и операцијама. И један и други клан су моћнији од државе. Ниједан од вођа кланова није ухапшен иако су годинама живјели у Црној Гори. Сви су са лажним пасошима (које су добили од својих људи у АНБ и МУП) лагано напустили земљу, уредно информисани од својих извора за акције полиције“, казао је посланик ДФ-а и упозорио:

Мафијашки рат је ван контроле државе. Имајући у виду повезаност политике и власти са шверцом и чињеницу да режим фаворизује један клан у рату са другим, ризик од политичких ликвидација је реалан и висок.

Мафија у Црној Гори је политички феномен, који се случајно одвија у криминалној сфери.

Моћни и богати кланови са огромним бројем војника, практично неограниченим ресурсима, до крви завађени ликвидацијама и осветама, представљају реалну пријетњу миру и стабилности земље. Имамо најсвјежнији примјер Србије и кохабитације ДОС са Земунским и Сурчинским кланом, Бебом, Чедом, БИА и страним службама. Још гора експлозивна смјеса политике, шверца, огромног новца, мафије и служби је у Црној Гори. Ризик од ескалације сукоба и политицке дестабилизације је реалан“.

Истиче да постојање два шверцерско-политичо-безбједносно-криминална клана у ДПС сада потврђују сви и о томе се јавно говори.

„Кланови настали у служби државне безбједности кроз вишегодишње учешће ове службе у шверцу цигарета и дроге постали су превише моћни да би то могло функционисати без сукоба. Жеља за монополом доводи до покушаја истискивања конкуренције из све профитабилнијих послова са дрогом и цигаретама.

Клан из Гранда и Мојковацки клан су у непомирљивом сукобу који је већ резултирао насиљем мањег интезитета и без људских жртава. Клан из Гранда је лојалан Милу и Ацу Ђукановићу,м контролише значајан ток прања новца преко нискоградње, и њега воде најискунији бивши оперативци АНБ за специјалне операције.

Мојковацки клан је етаблиран у полицији, специјалним снагама, правосуђу, Влади, Царини.

Катнић пореметио равнотежу моћи и страха међу сукобљеним клановима

Оба клана имају своје медије, новинаре, тајкуне, агенте АНБ, функционере ДПС, криминалце, полицајце, тужиоце и судије“, наглашава Медојевић и истиче:

„Клан из Гранда је додатно ојачана постављањем Катнића за ГСТ, који се већ показао као спреман тип за монтирање случајева, подметање лажних доказа и сведока, притварање људи без доказа, кршење Устава, закона и људских права. Идеалан кандидат за тужиоца партије и мафије по принципу ‘Поступи по наређењу’. Нећемо се држати закона као пијан плота!

И управо је Клан из Гранда постављањем Кантића на тако вазну и осјетљиву функцију пореметио равнотежу моћи и страха између сукобљених кланова.Катнић је прихватио да води трагикомичну акцију ‘државни удар’ са продавцем мајица и шубара и правоснажно осуђеним убицом, пензиоерима и људима нарушеног здравља и да јавно, без иједног доказа, оптужује једну од најмоћнијих служби свијета, руски ГРУ, да је хтјела да убије Ђукановића.

Јавно суђење је и домаћој и међународној показало да је посао тузиоца за Катнића био превелик залогај. Необразован, нестручан, стара једнопартијска иследничка школа терора и мучења, игнорисање кредибилности доказа и свједока, гротексни медијски наступи, лична сујета, фрустрације, комплекси, склоност ка фантазијама и измишљањем догађаја, насилничког понашања постао је кључни фактор ризика за изазивање насиља, сукоба и дестабилизацију земље“.

Катнић спреман да удари на Парламент

„Наставак прогона лидера ДФ због политичког мишљења и изречених ставова у Скупштини и јавност, показао је да је Катнић по налогу Аца Ђукановића и побратима Зорана Лазовића спреман да удари на Парламент, згази Устав, врати вербални деликт и уведе цензуру у политички и јавни живот Црне Горе“, упозорава Медојевић.

Наводи да је Катнић тренутно најкритичнија тачка система „која земљу може увући  у сукобе са несагледивим последицама.

„Он, једноставно није у стању да функцију обавља самостално, објективно, неутрално и непристрасно, по Уставу и законима. Он је дио проблема и не може бити дио рјешења“.

Стање у Црној Гори није стабилно!

„Ако овим факторима додамо и ‘живи’пројекат Природне Албаније, чињеницу да је знацчајан број грађана Црне Горе врбован од ИСИС-а и учествовао у акцијама ове терористичке организације, давања црногорског држављанства глобално опасним безбједносним личностима као што је Мухамед Дахлан, Шинаватра, краљ коцке Пуа и сл., нагло интересовање турских ‘инвеститора’ за нашу обалу, растући спољни дуг који не можемо да отплатимо, пенетрацију сумњивог косовског капитала у Будви, стање у Црној Гори се не може оцијенити као стабилно“, наглашава лидер Покрета за промјене и истиче:

„Неподношљиви осјећај неправде се шири Црном Гором.

Постоје сви реални фактори који указују да је Црна Гора веома ризично друштво и да су конфликти и дестабилизација земље реална могућност.

Стање је још компликованије, ако узмемо у обзир интересе глобалних банкарских фашиста који су угрожени доласком Трампа и све јачим глобалним утицајем Русије, Кине, Индије и Турске. Њихова контрола геоплитичких кретања, изазивања ратова, миграција, Влада, валутних курсева, цијена злата, нафте све више слаби и њихови интереси су угрожен.

Тај глобални монструм не може да опстаје без крви недужних грађана трећег свијета. Мигрантска криза је освијестила многе у Европи и талас отпора бакстерима се незаустављиво шири. Народи и њихове Владе одбијају да служе интересима глобалног банкарског Мефиста. Ако нема ратова тај монструм нема кисеоника и умире. Али је та звијер тада и најопаснијаТреба им рат. Најбоље у Европи. Најбоље на границама Русије. Зато је сваки покушај дијалога и договора између САД и Русије забијање глоговог колца у банкастерског Вампира.

Дубока држава се осјећа угроженом. Дјелови обавјештајних структура, војне индустрије, глобални банкстери, фашистички ратно-хушачки глобални медији, плаћене НВО, аналитичари су подигнути на узбуну. Нестаје њихова болесна империја зла која је одговорна за смрт милиона недужних људи, само од пада Берлинскг зида.

Глобални банкарски фашисти, имају своје агенте у Црној Гори који су лојалнији Мефисту него својој држави и своме народу. Наша земља је безбједносно избушена дјеловањем страних служби и ми немамо институције и механизме да заштитимо национални интерес“.

Режим спреман да запали Црну Гору и побјегне из ње

„Можда некоме, болесном и злу посвећеном уму опет падне на памет увођење ванредног стања, хапшења лидера, пријеки судови, забрана рада ДФ-а, оснивање Голог отока за изолацију неистомишљеника и сличне идеје које су биле на столу у октобру 2016.године и за које нијесу добили подршку западних сила.

Али монтирање афере ‘лажни државни удар’ показује да је актуелни режим спреман на све. Запалили би Црну Гору и побјегли из ње са опљачканим благом“, напомиње Медојевић.

Он зато истиче да изјаву Доналда Трампа, предсједника најмоћније земље свијета који свако јутро добија брифинг од Савјета за Националну безбједност, а који опет прикупља сва релевантна сазнања од ЦИА, ФБИ, ДЕА, НСА, Homeland Security, треба схватити као врома озбиљно упозорење.

„Стање у земљи је на ивици хаоса и не постоји минимум повјерења између сукобљених структура нити било какав дијалог који би превентивно дјеловао.

Тензије између сукобљених страна расту, а Катнић је убио политички процес који једино може довести до трајног мира и стабилности.

Насиље и гажење Устава и закона ствара осјећај неправде и понижености. И Трамп је ту у праву. Ми смо снажни и агресивни људи и историја је пуна наших братоубилачких обрачуна око власти и идеологија. Склони смо чињети страшно зло једни другима, а све у корист туђих интереса.

Зато је последњи моменат да се присјетимо Светог Петра Цетињског, да се оставимо братске мржње, сукоба и подјела и да размислимо шта радимо. Ово се посебно односи на брацу Ђукановић. Кад буде свима јасно, биће касно!“,упозорио је један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*