Медојевић: Мило изазива рат на Балкану!

0

„Ако желе силу, добиће силу. На који начин, ми то тренутно не знамо. Насиље може да буде одговор опозиције. Варница у Црној Гори може да запали регион”, упозорио је Медојевић, иначе лидер ПзП, чланице ДФ.

Небојша Медојевић је данас у име Председништва Демократског фронта оптужио Мила Ђукановића да стоји иза налога тужиоца Миливоја Kатнића да Скупштина Црне Горе скине имунитет посланицима Андрији Мандићу и Милану Kнежевићу.

Медојевић је ванредној конференцији за новинаре рекао да „Ђукановић изазива рат на Балкану“.

Скинут имунитет Мандићу и Kнежевићу!

Према његовим речима, ово је увлачење у сукобе и грађански рат.

„Ако Мило Ђукановић као приватна особа може да нареди хапшење посланика, то значи да је Црна Гора на корак од грађанског рата. Ово је фатални потез. Ђукановић је прешао црвену линију и бацио рукавицу у лице Европској унији, САД-у и свим структурама које промовишу владавину права. Он је 16. октобра планирао ликвидацију ДФ-а”, рекао је Медојевић, пренео је портал ЦдМ.

Он је замолио присталице да не организују никакве појединачне протесте.

“Не желимо ничим да допринесемо изазивањем грађанског рата. Не предузимајте никакве појединачне потезе”, замолио је грађане Медојевић.

А, Милан Kнежевић каже да он није уплашен као ни нико од 80 хиљада њихових гласача.

Ђукановићу, ово је лично. Уколико се мени и Мандићу нешто деси, бићеш ти крив. И ми имамо породице. И Христа су хапсили, а камоли Милана Kнежевића”, истакао је Kнежевић.

На питање хоће ли се опирати хапшењу, он каже:

Ја немам намере да идем из Црне Горе. Ја сам за све наредан, а и они који буду кренули да ме хапсе морају бити наредни за тај чин”, рекао је Kнежевић.

Раније данас Административни одбор црногорског парламента скинуо је имунитет Мандићу и Kнежевићу што је протумачено као остварење првог корака ка хапшењу двојице посланика ДФ, који се сумњиче да су умешани у организовање терористичког напада у Црној Гори током изборне ноћи, 16. октобра прошле године.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*