Медведев ни у октобру неће доћи у Србију?

Руски премијер Дмитриј Медведев, упркос претходним медијским најавама, неће доћи у октобру у званичну посету Србији, јавио је дневни лист Данас.

0

Руски премијер Дмитриј Медведев, упркос претходним медијским најавама, неће доћи у октобру у званичну посету Србији, јавио је дневни лист Данас.

Како је навео тај дневник, позивајући се на информацију из Председништва Србије, нема никаквих најава да Медведев долази у Београд у октобру јер би, у супротном, у већ увелико стигла агенда посете и већ би се обављале припреме за долазак руског премијера.

„Реч је о посети врло важног госта, такве се припреме не могу радити дан за дан. Закључак је да се ни ова, медијски врло интензивно најављивана посета, неће догодити овог месеца“, рекао је саговорник Данаса.

Лист подсећа да је Медведев првобитно требало да посети Србију још у априлу, током изборне кампање, па је то одложено за време после избора, односно за јун.

Тада, међутим, није дошло до посете јер је Влада Србије формирана тек у августу, иако је било најављивано да ће Медведев доћи одмах по формирању нове власти. Ипак, крајем августа у Србију је дошао потпредседник САД Џозеф Бајден, па су медији објавили незваничне информације да није било згодно да се одмах потом у Србији појави и Медведев.

Шта је прави разлог више пута одлагане посете Медведева Београду није могуће сазнати, пише Данас, али претпоставља се да би један од разлога могао бити и спорни статус руског хуманитарног центра у Нишу.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*