Меј Русију сматра „непријатељском државом”

0

KАБИНЕТ Терезе Меј најавио је да ће она у Бриселу – на самиту „Источног партнерства” – Русију назвати „непријатељском државом”.

Британска премијерка такође има намеру да објави да Лондон има амбицију да после Бреxит игра кључну улогу на плану европске безбедности.

Притом ће затражити „јединствен приступ покушајима дестабилизације са стране сила попут Русије”.

Меј ће – открио је њен кабинет – саопштити и да ће Лондон током наредних пет година потрошити најмање 132 милиона долара на борбу држава „Источног партнерства” са дезинформацијама.

Британска премијерка је претходних дана изјавила да са Русијом не жели нови хладни рат већ „другачије и продуктивније односе”.

О односима са Москвом изјаснила се и немачка канцеларка Ангела Меркел, нагласивши да су времена тешка и да је и због тога између Немачке и Русије потребна „поштена дискусија”:

„Немачка је заинтересована – поручила је учесницима 16-ог форума „Петербуршки дијалог” који се одржава у Берлину – за разноврсне и поверљиве односе са Русијом”.

По проценама, Немачка је због санкција против Русије већ изгубила 42.000 радних места, а неке компаније су због њих банкротирале.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*