MEJOVA: Napali smo Siriju zbog nacionalnih interesa, a ne zbog Trampa

0

Ujedinjeno Kraljevstvo se pridružilo vojnoj operaciji u Siriji, ne da bi zadovoljilo američke vlasti, nego na osnovu svojih nacionalnih interesa, saopštila je britanski premijer Tereza Mej, prenose RIA Novosti.

„Mi nismo ispunjavali naloge Amerike, nego svoje nacionalne interese. Smatrali smo da je to pravilno, a ne da bi se pridružili zahtevima predsednika Trampa“, rekla je Mejova, govoreći u Parlamentu.

Ona je takođe objasnila zašto nije uključila Parlament u diskusiju o vojnom napadu na Siriju. Prema njenim rečima, inicijalno su planirani precizni napadi, a ne operacija velikog obima, tako da je Vlada mogla delovati nezavisno od poslanika. Istovremeno, ona je rekla da se parlament treba informisati o tome šta se događa, te da je zbog toga došla.

Istovremeno, predstavnici opozicije odbili su da podrže premijera i zatražili od nje da pruži potpunu pravnu opravdanost raketnog napada.

Prema rečima lidera laburista Džeremi Korbina, akcije šefa Vlade pokazuju da je ona odgovorna „ne britanskom parlamentu, već američkom predsedniku“.

vostok.rs

POSTAVI ODGOVOR

*