МЕКДОНАЛДС У ПРОБЛЕМУ: Нове контрамере Русије удариће америчке ланце брзе хране!

1

У Државној думи Русије предложено је да се „Мекдоналдс“ и „КФЦ“ и други ланци брзе хране прогласе страним агентима. Аутор иницијативе је посланик Борис Чернишов.

Овај амандман већ је упућен шефу Државне службе за заштиту потрошача (Роспотребнадзор) Ани Поповој и руководиоцу Државне службе за надзор комуникације, информационих технологија и масовних медија (Роскомнадзор) Александру Жарову.

Према мишљењу посланика, ресторани и њихова агресивна реклама намећу Русима штетне гастрономске навике и туђе вредности, истовремено смањујући интересовање за традиционалну руску кухињу.

– Идеологија брзе хране је борба против здравог начина живота. Не једемо своју храну, нагласио је Чернишов.

Он је подсетио да редовна употреба, на пример, палминог уља, које се користи у припреми брзе хране, доводи до пропадања унутрашњих органа и гојазности.

Посланик је позвао да се појачају провере ресторана брзе хране и да се њихова рекламна саопштења обележе натписом „продукција страног агента“.

1 КОМЕНТАР

  1. Ако та назови “ храна“ у мкдоналдсу и кфц је најобичније ђубре.Њу највише користе американци и енглези.Дакле да закључим ђубре за ђубре

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*