Мел Гибсон: Никад никог нисам дискриминисао

0

Мел Гибсон коначно је проговорио о својим коментарима из 2006. о Јеврејима, тврдећи да “никад никог није дискриминисао”.

Глумац и редитељ ухапшен је 2006. због вожње у пијаном стању и транскрипт његовог разговора с полицајцима открива низ антисемитских увреда које им је Гибсон упутио, укључујући његово уверење да су “Јевреји одговорни за све ратове на свету”.

Током промоције новог филма “Хацксаw Ридге”, Гибсон је за Вариетy рекао да је реч о несрећном стицају околности.

“Био сам бесан и ухапшен. Снимили су ме илегално бескрупулозни полицајац који никад није осуђен за тај злочин. Онда је то објавио и згрнуо профит, као и чланови… па, назваћемо их медијима. Дакле, није било фер. Претпостављам да ја, имајући у виду ко сам, никад не смем да имам нервни слом”, рекао је Гибсон.

Од тада се Гибсонова каријера нашла у проблему, а глумац је напустио агенцију која је до тад бринула о његовим ангажманима и имао је све мање улога. Он сматра да то није био праведан развој догађаја.

“Никад нисам дискриминисао било кога нити учинио ишта што би допринело таквој репутацији”, рекао је он. “Да се због једне епизоде на задњем седишту полицијског аута после осам дуплих текила суди о мом раду, животном раду и уверењима, као и свему што сам неговао целог живота, заиста није фер”.

Он је добио одличне критике за последњи филм и делује да се на сцену вратио у великом стилу.

“Десет година је пролетело. Добро се осећам. Трезан сам и све то и за мене је то магловита прошлост. Али, други то не заборављају, што ми је помало иритантно, јер не разумем зашто је то после десет година тема. Наравно, да сам заиста оно што они кажу да јесам, неко ко мрзи, било би неких доказа негде”.

 

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*