Мелбурн: Новак у инвалидским колицима у хуманој акцији за децу Србије (ВИДЕО)

Шестоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић организовао је хуманитарно вече на теренима „Маргарет Корт“, пет дана уочи почетка првог овогодишњег гренд слема.

0

Сав новац прикупљен на догађају ће бити усмерен на програме раног развоја деце у Србији. Те програме спроводи Фондација Новак Ђоковић.

Много личности из света спорта присуствовало је том догађају, између осталих легендарни тенисер Рој Емерсон, талентовани Александар Зверев, са којим је Новак одиграо краћи егзибициони меч, затим крикет играчи ŠШејн Варн и Мег Ленинг, рагбиста Кем Смит, фудбалер Арчи Томпсон и многи други.

„Захвалан сам организаторима Аустралијан опена на оваквом дану и поштовању које ми је указано. Фондација коју смо основали пре 10 година усмерено и истрајно ради на унапређењу услова образовања деце у раном узрасту и до сада је помогла хиљадама малиšшана. Градимо вртиће, улажемо у програме, обучавамо наставнике како бисмо што квалитетније радили са децом, а више од стотину пројеката смо веома успешно реализовали“, рекао је Ђоковић и додао да је циљ да буде што више људи који ће помагати деци, пружити им знање и образовање.

Догађај под називом „Ноћ са Новаком“ дочекан је са великом пажњом светске јавности.

„Јако сам узбуђен šто сам организовао овакав догађај баш у Мелбурну, где сам имао фантастичну подршку навијача протеклих година. Не могу да верујем да је прошло девет година откако сам први пут освојио Аустралијан опен, свој први гренд слем трофеј. До сада сам шест пута био првак овде и изједначио сам рекорд великог Роја Емерсона, што је невероватно остварење, на које сам поносан“, поручио је Ђоковић.

Директор Аустралијан опена Крег Тајли захвалио се Ђоковићу на свему што ради за децу широм света, али и за тенис као спорт.

„Срећни смо што је Новак одлучио да започне овогодиšњи поход на Аустралијан опен кроз један овакав хуманитарни догађај. Навијачи су се одазвали у великом броју и заједно са Ђоковићем као организатором, повећали свест о важности улагања у рани развој и образовање деце. Новак ради сјајне ствари са својом Фондацијом, реч је о великом човеку, правом шампиону, филантропу, шоумену и жžелим му све најбоље – како на терену тако и у приватном животу“, истакао је Тајли.

Новак је одиграо и меч са аустралијским параолимпијцем, тенисером Диланом Мартином Алкотом. Меч је одиграо из инвалидских колица.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*