МИ НИКОГ НЕ ДИРАМО, НАС ДИРАЈУ Путин: Нисмо се мешали ни у чије изборе

0

Руски председник Владимир Путин изјавио је на заједничкој прес-конференцији са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Сочију да се Русија не меша у унутарполитичке процесе других држава, али да осец́а на обрнуто није случај.
– Ми се никад нисмо мешали у политички живот и политичке процесе других држава. Ми бисмо желели исто тако да се у наш политички живот и у унутарполитичке ствари Русије нико није мешао. Нажалост, сведоци смо потпуно супротних ствари, током многих година гледамо покушаје мешања у унутрашње политичке процесе у Русији. И преко тзв. невладиних организација и директно – изјавио је Путин.

Што се тиче утицаја на америчке изборе, он сматра да су то „непотврђене гласине које се користе у борби на унутрашњој политичкој сцени“.
Путин је изјавио да Немачка остаје водец́и економски партнер Русије „без обзира на познате политичке потешкоц́е и колебања глобалног економског стања“.

– Русија жели да унапређује сарадњу са Немачком на принципима узајамне користи, поштовања, равноправности, и међусобних интереса – нагласио је руски лидер.

Руски председник је саопштио да је са немачком канцеларком разговарао о припремама за самит Г20, Сирији и Украјини.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*