MI NIKOG NE DIRAMO, NAS DIRAJU Putin: Nismo se mešali ni u čije izbore

0

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na zajedničkoj pres-konferenciji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju da se Rusija ne meša u unutarpolitičke procese drugih država, ali da oseća na obrnuto nije slučaj.
– Mi se nikad nismo mešali u politički život i političke procese drugih država. Mi bismo želeli isto tako da se u naš politički život i u unutarpolitičke stvari Rusije niko nije mešao. Nažalost, svedoci smo potpuno suprotnih stvari, tokom mnogih godina gledamo pokušaje mešanja u unutrašnje političke procese u Rusiji. I preko tzv. nevladinih organizacija i direktno – izjavio je Putin.

Što se tiče uticaja na američke izbore, on smatra da su to „nepotvrđene glasine koje se koriste u borbi na unutrašnjoj političkoj sceni“.
Putin je izjavio da Nemačka ostaje vodeći ekonomski partner Rusije „bez obzira na poznate političke poteškoće i kolebanja globalnog ekonomskog stanja“.

– Rusija želi da unapređuje saradnju sa Nemačkom na principima uzajamne koristi, poštovanja, ravnopravnosti, i međusobnih interesa – naglasio je ruski lider.

Ruski predsednik je saopštio da je sa nemačkom kancelarkom razgovarao o pripremama za samit G20, Siriji i Ukrajini.

Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

*