Мићко Љубичић: „Наши политичари се униште сами, кад их нападају то их чак ојача“

0

Шешељ, каже, спада у ред оних неуништивих. Kод нас се чешће политичари униште сами, него кад их неко са стране напада, то их чак ојача

Драгољуб Љубичић Мићко је грађанима Србије у идућој години, иронично, пожелео што више избора – да својим изласком не утичу ни на шта. Навео је да српским партијама не треба чланство, само лидери, и да нам треба СЕС – Српска егоистичка странка. Kоментаришући наслов да српска војска чека руски С-300, рекао је да нам је потребнији хлеб Сава С-500.

Данашњи Блиц објавио је да на насловној страни „Дачић, Шешељ и Палма можда у коалицији“. Осврћући се, у Прелиставању штампе, на тај наслов, Љубичић је рекао да тако почињу вицеви – нашли се Дачић, Шешељ и Палма и направили коалицију.

Упитан у новом дану на Н1 да прокоментарише како му изгледа та насловна, с фотографијом лидера СПС, СРС и ЈС, Љубичић каже: „Дачић, Шешељ и Палма – то су три палме, сва тројица дубоко укорењени, свако у својим радикалним коренима… Овој једној је опало лишће“.

Подсетимо, те три странке већ су у коалицији у Мионици. Љубичић каже да га то не чуди, јер избори на Републици и на локалу немају везе једни с другима, и да је на локалу у питању чист интерес и чиста корист.

У врх СПС се вратио осуђени ратни злочинац Никола Шаиновић. Милован Бојић се вратио у болницу на Дедињу. Осврћући се на то, каже да је у питању „повратак џедаја“.

У представи који је играо 1992. године „Тамо далеко је сунце“, Љубичић је тумачио лик председника СРС Војислава Шешеља. Упитан да ли је тада мислио да ће он и данас, после толико година, да буде на политичкој сцени, рекао је да је веровао. Шешељ, каже, спада у ред оних неуништивих. Kод нас се чешће политичари униште сами, него кад их неко са стране напада, то их чак ојача, наводи гост Новог дана.

„Не може се рећи да није био доследан већи део свог политиковања, али питање је да ли је та доследност са негативним, позитивним или нултим предзнаком“, рекао је говорећи о лидеру радикала.

 

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*