Мигрант на суђењу за покушај силовања: „Дошао сам у Аустрију да бих ј…о жене“

0

Илегални имигрант, оптужен за премлаћивање жене и покушај силовања изјавио је на суду да је дошао у Аустрију како би „ј…о жене“.

На суђењу на општинском суду у Линцу, Алжирац, који је већ више пута био осуђиван у Француској и Аустрији, негирао је да је починио напад у априлу ове године. Према оптужници, Алжирац је покушао да силује жену пре него што је брутално претукао.

Жена је остала у несвести и с озбиљним повредама у близини аутобуске станице где се догодио инцидент.

Kада му је на суђењу постављено једноставно питање зашто је дошао у Аустрију, мигрант је одговорио: „Дошао сам у Аустрију да бих ј…о жене.“

Осим што је већ више пута осуђиван у Европи, Алжирцу је такође одбијен захтев за азил, а има и забрану путовања. Штавише, овај 35-годишњак је оптужен и за други покушај силовања у септембру прошле године, као и за напад.

Зашто овај насилник није депортован, пита се већина? Разлог је пре свега правне природе, јер Аустрија нема споразум о изручивању с Алжиром.

Један од сведока напада, студент, изјавио је на суду: „Пришла ми је жена прекривена крвљу. Нисте јој могли видети лице. Рекла ми је: ‘Силована сам’.“

Након саслушања, судија Урсула Ајхлер упитала је оптуженика има ли шта рећи у своју обрану, будући да су изјаве жртве, сведока и ДНK докази врло снажни у овом случају, те нема спора да он није починитељ.

Преводилац је превео оптуженикове речи: „Никад у животу нисам видио ову жену.“

Потом је још неколико пута поновио: „Kунем се Алахом да нисам силовао ту жену.“

Жртва је тешко трауматизована и још увек има озбиљне повреде на левој страни лица, које су последица напада. Жена је у плачу напустила суд заједно са својом родбином, након што је пуштен снимак њеног сведочења.

Након бруталног напада у априлу ове године, жртва је прошла девет различитих медицинских третмана код психијатара, због чега мора узимати јаке лекове против анксиозности и несанице.

Саслушање је засад одгођено док се не изради психијатријска процена оптуженика те здравствено стање жртве. Уколико буде осуђен, овај насилник би могао добити до десет година затвора. Познавајући пак европске судове и уобичајену фарсу око „људских права“, не треба се чудити ако нападач добије тек благу казну.

Wochenblick

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*