Мигранти из Суботице враћени у Прешево

0

Око 300 миграната који су у Суботици боравили на отвореном, враћено је у петак у Прихватни центар у Прешеву, јавили су локални медији.

Суботичка Панон телевизија објавила је да је на простору некадашње старе Циглане у том граду остало неколико Пакистанаца, Авганистанаца и Сиријаца, који су побегли од полиције, а да између 100 и 150 миграната борави дуж железничких пруга.

Један од миграната из Пакистана рекао је за ту телевизију да је до сада три пута покушао да пређе у Мађарску, али су га вратили јер је „немогуће прећи границу“.

„Пре два дана полиција је свакога ухватила и одвезла у Прешево. Полиција тако долази и прикупља нас после 1-2 месеца и воде нас назад у Прешево“, рекао је Пакистанац.

Kако се наводи, на улазу у Циглану је спуштена рампа и стављен је катанац, а мигранти су одвезени са тог места на захтев новог власника објекта.

„Kада смо у недељу покушали да снимамо на територији Циглане, власник нас је отерао и псовао, а отерао је и представнике једне немачке хуманитарне организације“, навела је та телевизија.

У Прихватном центру у Суботици тренутно борави око 130 миграната.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*