Мигранти изазвали нереде, јер им је држава смањила социјалну помоћ због диловања дроге у кампу!

0

Нереди задесили су француски град Нанат због одлуке локалних власти да смањи социјална давања мигрантима због епидемије наркоманије у азилантском центру, пише француски лист Франце Блеу. Илеглани мигранти су се побунили тврдећи да се ради о наводној дискриминацији, иако добијају помоћ упркос чињеници да нису порески обвезници државе.

Према локалним властима одлука је донесена након што је откривено да су такозване избеглице унутар центра користиле новац како би куповале дрогу, што је створило учесталије проблеме са мигрантском популацијом.

Због насилности побуне полиција је била приморана да интервенише, а азилантском центру је нанета велика материјална штета. Тражиоци азила су разбијали прозоре, уништавали намештај и компјутере.

На срећу није било повређених упркос чињеници да су насилне избеглице гађале полицију каменицама. Мигранти су бесни због одлуке региона Лоире-Атлантик да им исплати мање новца, због епидемије наркоманије у азилантском центру. Пре одлуке мигранти су примали 300 евра месечно џепарца, након што би им држава намирили потребе у виду смешатаја, хране, одеће и плаћених рачуна за комуналије, а сада је та сума 60 евра месечно.

Седморо младих азиланата је ухапшено и тренутно се налазе у притвору. Суђење им је заказано за средину јула. Обезбеђење у азилантском центру је појачано на рачун пореских обвезника.

Дневна Газета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*