Мигранти са улица премештени у прихватне центре

0

Више десетина илегалних миграната је, по налогу министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, склоњено са београдских улица и премештено у прихватне центре.

Акција је спроведена без иједног инцидента, саопштило је ресорно министарство.

„Министар Ђорђевић је, након извештаја о стању, издао налог да Министарство покрене поступак прикупљања и превоза илегалних миграната са београдских улица у Прихватне центре. Акција је спроведена у сарадњи са МУП-ом, Полицијском станицом за Град Београд, Полицијском станицом Савски венац, Полицијском бригадом, Управом за странце, Управом граничне полиције и Градском општином Савски венац“, наводи се у саопштењу.

Више десетина миграната, од којих је један број малолетника без пратње, смештено је у прихватне центре, где је обављен лекарски преглед и њихова регистрација.

Мигрантима су обезбеђени услови за хуман боравак и нормалан живот, као и сва заштита према законима Републике Србије и у складу са међународним стандардима.

„Ово је само једна у низу активности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у којој се пружа сва адекватна помоћ мигрантима и потпуна безбедност наших грађана“, рекао је координатор акције и саветник у Министарству Миленко Никић.

Министарство ће наставити да ради на пружању помоћи мигрантима, обезбеђивању смештаја уз заједнички и тимски рад са свим партнерима, уз потпуно хумани приступ овом изазову, у интересу безбедности и наших грађана.

Министар Зоран Ђорђевић захвалио је свим учесницима на изузетно професионалном и људском односу према мигрантима, додаје се у саопштењу.

 

Tанјуг

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*