Мигранти тероришу Београђане, на Калемeгдану гађају пролазнике флашама

1

Београђани имали неколико непријатних ситуација са азилантима у Калемегданском парку. Са бедема код Војног музеја наводно бацали флаше на пролазнике. Мора да је флаша случајно пала, кажу из “Београдске тврђаве”

Редовни посетиоци Калемегдана последњих неколико дана нижу приче о непријатностима са мигрантима, који долазе на тврђаву. Од када је грануло сунце, чини се и да њих има све више, а то не би био никакав проблем да се нису осилили и почели да насрћу на Београђане. Гађање отпацима са бедема крај Војног музеја само је пример онога са чиме се шетачи суочавају.

Према речима Драгане М., која станује недалеко од овог градског парка, ситуација постаје непријатна.

– Шетам пса два пута дневно Калемегданом и лично сам присуствовала сцени бацања флаша на пролазнике са зидина – прича забринута саговорница. – Реч је о групи од око петоро, шесторо млађих азиланата. Они су ту били и зимус, међутим, никога нису дирали. Сада ми већ није свеједно када пролазим овуда.

Како тврди наша саговорница, мигранти су нападали старије особе, а наводно, на мети бахатих младића неколико пута нашле су се и девојке.

– Чула сам да спавају у рупама које се налазе у бедему. Обезбеђење тврђаве, нажалост, чине старији мушкарци, који се не усуђују да реагују жустрије. Опомињу их, али не вреди – прича Драгана.

Србија и даље није објавила званичну статистику колико је порастао број притужби грађана полицији на општинама на којима су смештени илегални мигранти, то јест упоредни пресек броја пријава МУП-у пре и после мигрантске кризе на спорним општинама. Објављени су само површни подаци колико је миграната процесуирано, који не обухватају велик број нерешених случајева чији су могући почитиниоци илегални мигранти.

Осветљење

Како сведочи Драгана М., око месец дана део Калемегдана је у мрклом мраку, и то баш предео где су се инциденти са мигрантима одиграли. Конкретно, реч је о крају у ком се налази Јапанска чесма, изнад Великог степеништа.

– Није немогуће да се азиланти прикраду обезбеђењу у мрклом мраку и улогоре се током ноћи – закључује наша саговорница.

Извор: Новости

1 КОМЕНТАР

  1. Mislim da je previše tendenciozno davati ovakav naslov tekstu. „Migranti terorišu….“ Kao i sam tekst.
    Stavite sličan naslov u bilo koje novine van Srbije, samo umesto migranti, napišite Srbi i dobićete dirigovanu osudu čitavog naroda.

    Cela vest je neprofesionalno urađena od strane Novosti, jer sve se svodi na rekla-kazala, što je nedopustivo. Ako je dolazilo do sukoba, navedu se tačni podaci, lokacija, imena a ne paušalno „migranti“. Jedan daroviti „migrant“ je skoro postao državljanin Srbije i navedene su njegove zasluge (umetničke) i ime i prezime. Nije rečeno „Migranti postaju građani Srbije!“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*