Mihailo Medenica: Gospodine Skote, objasnite koji su to “ratni zločinci” i u čemu je njihov zločin?!

0

Ovlašćeni predstavnik generalnog uterivača “demokratije” za svet i vaseljenu- SAD, Kajl Skot, izgleda još samo nije zauzeo jasan stav o ajvaru i pravljenju zimnice, dok o svemu ostalom, onako posabajle još bunovan, kaže šta misli. Tačnije, šta mu je rečeno da misli što mu ujedno dođe i šta bi ovdašnje vlasti trebalo da misle. Pardon, moralo da misle!

Ovog mu je puta zasmetala ideja da ratni komandanti s Kosova i Metohije budu gosti predavači na Vojnoj akademiji, što jeste Vulinovo pranje savesti zbog kukavičluka iskazanog te ’99. godine (a, kada nije, realno), ali je kao ideja- za poštovanje!

Dakle, Skotu se to ni malo ne dopada, naprotiv, zgrožen je i samom mogućnošću da se “ratni zločinci” pominju, a kamoli govore šta, jer to je, avaj, kako kaza: “Apsolutno neprihvatjivo za Ameriku i Nato!”

Lepo je što čovek ima mišljenje, ali je s mišljenjem problem, a to divno opisuje ona stara mudrost- da je kao guzica, ima ga svako!

Problem je, međutim, u tome što mišljenja zapadnih ambasadora ovde uglavnom, ako ne i uvek, bude zapovest, a lakejska vlast se tih “mišljenja” drži kao Svetog pisma, mada garantujem da Bibliju većina nije uzela u ruke, dok kvaku Skorove kancelarije ne ispušta iz nje…

Najpre, gospodine Skote, objsnite koji su to “ratni zločinci” i u čemu je njihov zločin?!

U tome što su do nogu potukli vašu fašističku pešadiju- OVK, a potom dobrano potprašili Nato/Ameriku koja je na Kosovu i Metohiji pogodila više civilnih objekata i zbegova (s namerom) negoli vojnih ciljeva, koje ste uzaludno tražili ali su za vas tih 78 dana bili i ostali nedosanjani san?!

Vaši su se oficiri čudom čudli koliko je vojne tehnike i ljudstva sačuvano i povučeno s Kosova i Metohije nesrećnog juna ’99. kada ste trijumfalno umarširali u našu južnu pokrajinu, trudeći se da ne delujete previše poraženo ali vam nije uspevalo!

Jesu li, možda, “ratni zločinci” deca, da deca od 18 i 19 godina koja su vas, što kaže još jedna naša mudrost: “Isprašila ko vola u kupusu” na Prokletijama i Paštriku, kada ste na njih poslali desetine hiljada koljača da satru srpsku mladost, ali su vam pokazali zbog čega su slavni potomci slavnih predaka s Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Bregalnice, Soluna..?

Ta deca bi možda i pre komandanata trebalo da predaju na akademiji, a ne bi bilo zgoreg da i vaši oficirčići navrate i čuju zašto “boj ne bije svijetlo oružje- već boj bije srce u junaka”?!

Nažalost, Vaše mišljenje neće po onoj Palminoj ostati u Vaša četiri zida, odnosno, hoće, jer vaša su četiri zida podignuta oko Srbije, pa strahujem da se još dugo reč tih heroja neće čuti, osim na polujavnim tribinama i retkim večerima sećanja na heroje!

To je već naša sramota, jednako kao što ti isti heroji 18 godina ćute, primorani da to čine, i što je upravo većina starešinskog kadra s iskustvom rata iz ’99. odavno oterana iz vojske, uglavnom u pekare, noćne smene trafika, fizikalce, inkasante u kladionicama i resto margine gde smo ih na “mišljenje” Vaših prethodnika servilno potrpali ko sekundarnu sirovinu, umesto da se ponosimo njima i ne dozvolimo, nikako ne dozvolimo da ih svaka šuša naziva “ratnim zločincima”, makar ta šuša imala i titulu ekselencije!

Predugo smo se stideli svojih heroja i ne smemo nikome, nikada više dozvoliti da nam ih bagateliše, niti da čini sve kako bismo i sami učestvovali u toj sramoti!

Narednog jutra, onako još bunovni, raspitajte se kod svojih savetnika o Košarama, Morini, Đeravici, Paštriku, deci koja su se ukopala na prvoj liniji i nisu uzmakla s nje ni za pedalj!

Raspitajte se o dobrovoljcima koji su jurišali bez straha i stajanja!

Raspitajte se o policijskim herojima, 63. i 72. specijalnoj brigadi!

Raspitajte se, na posletku, o braći- ruskom dobrovoljcima koji su branili Kosovo i Metohiju kao da same kapije Moskve brane!

Kad čujete to što budete čuli- zaćutite!

Budite ponosni što ste ambasador u državi takvih heroja!

Poklonite im se krišom, da Vas niko ne vidi, naročite ne ove naše marionete dok vire kroz ključaonicu Vašeg kabineta!

Pokažite veličinu time što ćete poštovati žrtvu i hrarost neprijatelja, jer su i mnogi pre Vas to učinili na pomen srpskog vojnika!

Da je sreće da zaista u budućnosti predaju na Vojnoj akademiji, ali, strahujem…

Da je sreće pa da razišljate malo o ajvaru i zimnici, sigurno imate o tome šta “pametnije” da kažete…

 

 

Fond strateške kulture

POSTAVI ODGOVOR

*