Михаило Меденица: Љуке, Ненаде Чанку од Срба у Црној Гори и наше свете Српске православне цркве, љуке!

0

 

Знаш ли, несоју, шта уопште значи то: љуке?!
Не знам ни ја али памтим да је баба тако растеривала стоку кад наврне на туђе ливаде и вредело је- вазда би се стока сврнула чувши то- љуке, па, ето, послушај и ти, мада је стока, веруј, умна и разборита, но…
Велиш, аблеку, да црква диже халабуку о положају Срба у Црној Гори које, убеђен си, Милопоклонитељу, тај фукарски режим чува и тетоши ко мало воде на длану, је ли?!
Ко мало воде- да, ал оне којом би несоји да пошкропе папратишта и трње у коју су преметнули Црну Гору, уместо да то буде жива вода извора наше поноснице!
Но, шта ти о Србљу знаш, мучениче, кад је за тебе Косово и Метохија камен у ципели Србије уместо камен међаш на којем се рађамо и васкрсавамо; шта ти о Србљу знаш када ти је та иста Србија превелика за дичну Војводину (смета ли ти и што се тако зове?!); шта ти о Србљу знаш кад ко махнито јуне бесомучно бијеш о црквене порте ко о пале тарабе које ваља сатрти..?

Чанак: Црква измишља да су Срби у Црној Гори угрожени

Бити Србин у Црној Гори једнако је мучеништву, национални балавче! Једнако је најстрашнијој осуди невиног на доживотно изгнанство с корена на том истом корену!
Жао ми је те, веруј, искрено жао јер толико презиреш божији дар звати се Србином, ничег лепшег и благословенијег од тога!
Ничег светијег неголи бити потомак онаквих предака, све свети до светих, мироточни… Ми смо народ икона, несрећо, фреске су нам сени, олтари- колевке, причести- заветне благовести да живот није тек збег већ праведничка борба за крст часни и слободу златну!
Знаш ли, муко, да Бог верује у тебе и када ти не верујеш у њега!
Знаш ли да те та иста света црква коју с презиром призиваш вазда темељи да не исчилиш у ништавилу којим постојиш?!
Не трајеш ти, безверо, зато што хулиш на све свето, већ што све свето не да бујицама хада да те потопе ко дављеника сопствене мржње…
Иди, беспутниче, иди на дан и буди Србин у Црној Гори и на Косову и Метохији па онда сведочи, имаћеш о чему, на коленима, ридајући, дозивајући Господа и славећи ту благодат бити Србином и када ти ђавољи накот узима то за исконски грех!!!
Љуке, Чанак, од Срба, Црне Горе, Косова и Метохије, Српске православне цркве, љуке!
На своју ливаду лудила- ено родило буника колико ти србомрзитељски апетит иште!
Љуке, Милу и Вучићу под скуте да имају на шта ноге да опруже док одмарају од јуриша смислом бесмисла!
Љуке у папратиште и трње, сакриј се да те не стигне хајка највеће пошасти од које сумануто бежиш- себе!
Михаило Меденица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*