Михаило Меденица: Наздрављате срамотној 2006. години проклињући 2018.

0

Срећно вам славље, здравичари јада! Срећно вам ако знате шта славите и чему наздрављате, одметници у беспамет?!

Каквој се то самосталности радујете- кличући ропству Црне Горе, дукљански ударници темеља ничему што величате као државу!

Да је упола памети у вас колико је глупости жалили би за 1918. годином а проклиљали 2006. и ту поган од покраденог референдума на којем се Монтенегро изјашњавао у име Црне Горе и певајући над “стеченом” државношћу суштински нарицао над изгубљеном државом!

Но, што стее ви до изгубљени чопор курјака што лута од бесмисла до пасјалука, покушавајући да кочевима пободе оно што је одавно пободено Ловћеном, Дурмитором, Комовима- темеље држави која је вазда била српска и довека ће то остати, колико год вас морила она четири оцила на нашој капи, Српска православна црква у којој сте кршатавани, српски језик којим зборите и крв која и у вама ври- СРПСКА!
Сећам се ноћи када сте славили своју незавинсот у беспамети, сећам се којих се застава највише вијорило под Горицом, сећам се црних двоглавих орлова на црвеној подлози а нешто се не сећам да је то знамење ни вашег Монтенегра нити моје Црне Горе!

Боли ли вас толико што ће се 1918. поновити, а хоће, Богу хвала!

Што ћете стајати под оним барјаком под којим су вам и стари поносно стајали- црвено, плаво, белом тробојком, не знајући какву поган и јаничаре гаје, сираке тужне којима се идентите свео на некаква три слова, секту регистровану на шелтеру ко цркву и језику којим се ни међу собом не разумете, проповедници заглушујућег мука и празнине!

Бежите слободно од 1918. колико вас ноге носе у круг, ал утећи јој не можете – уједниће се Црна Гора и Србија поново, славно и благословено, како и баста- јер не може се оградити ливада и прозвати државом, већ је држава оно како срце бије, а вазда је тукло СРПСКИ и тући ће док је постојања, а ви ту, аблеци, не можете баш ништа без да се не разумете на своме језику, дописујете на три слова и молите секти, но залуду вам!

Неће Црна Гора јединством са Србијом изгубити себе, нити је, већ ћете ви, мученици, добити понајвише- државу на темељима а не приткама на коју сте поставили ову вашу, ко троножац, ко штрик за веш који ветрови бацакају куд им се хоће а ви се ко подране гаће отимате да вас не одува јер наздрављате срамотној 2006. години проклињући 1918.
Радуј се дану, душевна пустахијо, када ћемо поново бити под једним барјаком, оним пресветим, тробојним, јер поново ћете постати неко, своји на своме уместо туђина на својему, јер што сте у тој чакмари од Монтенегра до подстанари, сиромаси који од толико “блага” немају ни за кирију!

Живело наше јединство са Србијом, живела нам довека 1918. година, живимо за дан поновног уједнињења у којем Црна Гора неће бити ништа мање поносита, своја, особена, чојсветна и часна, само ћете ви, дукљанска папрати бити мање ништа а много више нешто што има и корена и стабла и крошњу, а не тек притка за веш и подране гаће на њој, умишљене да су барјак и да су држава ако кочевима ограде ливаду и глуматају да се разумеју на три слова и три ноге престола троношног…

 

in4s

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*