Mihajlović: Amerika je partner i prijatelj Srbije!

0

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner, te dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i lidera opozicionog LDP-a Čedomira Jovanovića.

– “Ne bih to uopšte komentarisala, prvo nemam dovoljno informacija da bih to radila, ali ono što sam sada rekla ostajem pri tome – da imamo zaista odlične bilateralne odnose i naši odnosi mogu da budu bolji, ne zaboravite da više od 20.000 ljudi radi u američkim kompanijama u Srbiji” – rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara ko je u pravu Dačić ili Jovanović.

Mnogo smo, kazala je, zajedno radili da bismo mogli da se pohvalimo da smo na Duing biznis listi napredovali, kao i da je to bio zajednički rad sa Ambasadom SAD i USAID.

– “Sve što smo do sada uradili u bileateralim ekonomskim odnosima treba da nastavimo. Srbija jedina zemlja u regionu koja ima dirktan let za SAD. To ne dobija zemlja koja ima loše odnose sa SAD i mislim da te stvari treba da nastavimo – poručila je Mihajlović.

SAD su, istakla, prijatelj Srbije i naš partner u bilateralnim i ekonomskim odnosima, kao i zemlje EU.

– Želimo da se ta saradnja nastavi i da to bude na naše obostrano zadovoljstvo – naglasila je Mihajlović, koja je otvorila Sajam zelene gradnje u Belekspo centru zajedno sa ambasadorom SAD Kajlijem Skotom i ambasadorom Italije Đuzepe Mancom.

 

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*