Михајловић чланица Савета Светске банке за родну равноправност

0

Потпредседница Владе Србије и председница Kоординационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић постала је чланица Саветодавног одбора Светске банке за родну равноправност и развој на позив извршне директорке Светске банке Kристалине Георгијеве.

„Саветодавни одбор, састављен до уважених представника влада земаља широм света, академске заједнице, међународно признатих лидера у приватном сектору и истакнутих експерата у родној равноправности из цивилног сектора, разматра напредак постигнут у родној равноправности на глобалном нивоу и даје препоруке за даље активности у циљу смањења јаза између жена и мушкараца и оснаживања жена. Поштована госпођо Михајловић, част нам је да Вас позовемо да се придружите Савету Светске банке за родну равноправност и развој, уверена да својим залагањем можете дати велики допринос раду овог тела“, наводи се у позивном писму извршне директорке Светске банке.

Потпредседница Владе прихватила је учешће у раду Савета Свестке банке за родну захвалност истакавши задовољство што су напори Kоординационог тела у претходном периоду препознати на глобалном нивоу.

„Част ми је да могу допринети веома важном процесу унапређења родне равноправности и јачању положаја жена широм света. У последње четири године Република Србија је ставила родну равноправност међу приоритетне области структурних реформи и јавних политика. Улога жена у јавном и политичком животу, као и њихов ангажман у области предузетништва, дипломатије, науке, културе и медија, од изузетног је значаја за унапређење положаја жена и борбу за родну равноправност“, изјавила је Михајловић.

Саветодавни одбор Светске банке за родну равноправност и развој чине, између осталог, данска министарка за развојну сарадњу, извршна директорка Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (УН Wомен), канадска министарка за међународни развој, министар за економско планирање и социјални развој Парагваја, извршна директорка Инситута за жене, мир и безбедност Универзитета Џорџтаун и други истакнути представници владиних институција, цивилног и приватног сектора и академске заједнице.

Данас

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*