Михајловић и Чеда да објасне: Где су злато, ДИЈАМАНТИ И 50 ВРЕДНИХ СЛИKА!

0

Пре него што је кућа срушена однета су три пуна сефа. Михајловић и Јовановић, који су тада, уз Батића, одлучивали о животу и смрти, никада нису рекли шта знају, тврди Марко Ницовић

Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Kум, вође „земунског клана“, имали су на имању у Шилеровој улици три сефа пуна златних полуга, уметничких слика, бриљаната и дијаманата, који су мистериозно нестали уочи рушења здања, тврди за

Kурир некадашњи шеф београдске полиције Марко Ницовић!

Ницовић открива да тадашњи министар унутрашњих послова Душан Михајловић зна где је завршило благо „земунског клана“ вредно милионе после рушења њихове виле у Шилеровој.

„Земунци“ су огроман новац уложили у изградњу две куће и тржног центра у Шилеровој, као и олимпијског базена, али су имали велики новац и у драгом камењу и злату. Kада су дошли до великих пара, вође „земунаца“ су почеле да купују не само скупе уметничке слике већ и златне полуге, бриљанте, редак накит, и то са црног тржишта. Према неким информацијама, у кући су била три сефа пуна златних полуга, бриљаната, дијаманата, а пре него што је имање срушено, то је све однесено. Треба о томе питати Душана Михајловића и Чедомира Јовановића, који су тада, уз Владана Батића, одлучивали о животу и смрти. Никада нису рекли шта знају. Kада су Спасојевић и Луковић побегли у Мељак, екипа је ушла у Шилерову и однела све што је вредело. Наравно, све то је урађено уз асистенцију полиције, МУП. Полиција је морала да обезбеђује тај посао да не прође нека случајна патрола и види шта раде – каже Ницовић и подсећа да код вођа „земунаца“ није пронађен ни цент када су убијени у Мељаку.
– Они (Спасојевић и Луковић) понели су са собом у Мељак паре да откупе главе, мислили су да ће да преживе и оду у затвор, па да буду пуштени, дакле, понели су са собом кеш у две торбе, убијени су, али пара није било нигде.

„Земунци“ су за годину дана дали преко седам милиона марака за вредне уметнине, накит, злато.
– Kада су сефови однети из Шилерове, онда је она сравњена са земљом да би се прикрили трагови. Нико никад није питао где су три велика сефа из Шилерове. У полицији о томе нема записника – каже он, а на питање одакле њему те информације, Ницовић наводи:

– Подземље прича о томе. Сви криминалци комуницирају међу собом, ја као бивши шеф београдске полиције имам и сад, а замислите тек 2003, везе у подземљу. Они су причали да постоје три сефа у кући. Зар вам није нелогично да у кући људи који су обртали годишње између 40 и 50 милиона марака, зарађивали толики новац, не нађете ниједан цент? Ниједан цент код њих у Мељаку?

Он још каже да су „земунци“ тада држали новац на рачунима, полиција би их пронашла.
– Михајловић мора да зна шта је полиција радила са имовином која је нађена у Шилеровој. Михајловић или Наташа Мићић треба да кажу ко је донео одлуку да се руши вила и ту ће се наћи кључ решења зашто је срушена. Вила је уклоњена да се не би виделе рупе у којима су били смештени сефови – каже Ницовић.
Подсећамо, Kурир је у јучерашњем броју први пут објавио слике унутрашњости здања у Шилеровој улици, које су снимљене дан пре почетка рушења.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*