Михајловић: Изненађена сам увредама из Вулинове партије, а рекла сам – исто што и Вучић

0

„НИЈЕ ТАЧНО ПИСАЊЕ МЕДИЈА ДА ВЛАДА НИШТА НЕ РАДИ И ДА СЕ МИНИСТРИ СВАЂАЈУ“

„Медији су се бавили и испитивањем порекла моје имовине, као и Вучићеве и то је нормално. Одговорила сам јер мислим на сигурност и стабилност Владе и немам намеру да полемишем са посланицом Покрета социјалиста, мањинске странке на нашој листи. Ако се неко не слаже са мишљењем председника Србије нека то и каже“
МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић данас је изјавила да је изненађена личним увредама које су јој упутили представници Покрета социјалиста, јер је она поводом полемике о пореклу имовине председника те странке Александра Вулина казала „ни више ни мање“ од онога што је рекао председник Србије Александар Вучић.

Она је новинарима у Влади Србије казала да су се медији бавили и испитивањем порекла њена имовине, као и Вучићеве и да је то нормално.

„Одговорила сам јер мислим на сигурност и стабилност Владе и немам намеру да полемишем са посланицом Покрета социјалиста, мањинске странке на нашој листи. Ако се неко не слаже са мишљењем председника Србије нека то и каже“, рекла је Михајловић.

Додала је да је било исхитрено саопштење Покрета социјалиста и да је тиме начињена штета Вулину јер верује да је у случају његовог стана „све по закону“.

„Увек ћу заштитити странку и владу чији сам члан“, казала је Михајловић.

Она је додала да није тачно писање медија последњих дана да Влада Србије ништа не ради, да се министри свађају и да је Влада пред распадом.

„Није тако, јер смо јуче имали седницу и радимо одлично. Некад имамо различито мишљење или се слажемо са нечијим изјавама или не, али то не треба и до сада није утицало на наш рад“, истакла је потпредседница Владе.

Подсетила је да се више пута расправљала са министром спољних послова Ивицом Дачићем и да то није била препрека да заједнички доносе закључке.

Она је најавила да ће са Вулином за пар дана разговарати о цивилно-војном аеродрому у Краљеву.

Полемика Покрета социјалиста и Зоране Михајловић настала је након што је она показала разумевање за захтеве јавности да се испита порекло његове имовине, након чега су је представници Вулинове странке оценили да њој више није место у Влади.

Министар Вулин тврдио је раније да је стан у Београду платио продајом некретнине, а касније да је реч о позајмици од супругине тетке из Канаде, пише у извештају Агенције за борбу против корупције који је објавио КРИК.

Пошто своје тврдње није могао да докаже, Агенција је извештај проследила Тужилаштву за организовани криминал, сумњајући да је министар починио неко кривично дело, али је после две године, тужилаштво без образложења обуставило поступак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*