МИХАЈЛОВИЋ: Неће бити увођења путарина на магистралним путевима …..

0

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да неће бити увођења путарина на магистралним путевима за теретна возила и да се о томе није ни разговарало.

Она је нагласила да је за Србију важно да има уређене ауто – путеве на којима је максимална брзина 130 км на сат, бесплатан интернет, а поставља се још 10 пуњача за електро аутомобиле поред постојећих пет.

„За нас је важно да понудимо свима који пролазе коридорима 10 и 11 да имају најбоље могуће услове кроз нашу дрзаву. Приход од путарина је за 43 милиона евра већ 2017. године него што је био 2014. године“, рекла је Михајловић за ТВ Прва.

Наплата путарина је повећана јер је повећан број аутомобила који пролазе кроз нашу земљу, а Михајловић додаје да се очекује још већи број возила.

Говорећи о деоници ауто-пута који пролази кроз Грделичку клисуру она је подсетила да је то најтеже градилиште у Европи, да су ангажовали независне стручњаке да провере све косине где има проблема.

„Kлизишта се санирају, ништа није о трошку државе већ то раде компаније које су на тој деоници радиле“, појаснила је Михајловић.

Упитана за посету Азербејџану која је заказана за наредну недељу она је рекла да ће бити потписани значајни споразуми о друмском и ваздушном саобраћају, пољопривреди, здравству.

Говорећи о јефтиним становима за војску и полицију она је рекла да да ће посланици у Скупштини Србије усвојити предлог закона, да се у августу очекује почетак радова на три локације – Врање, Kраљево и Ниш.

План је, како каже, да се у наредних неколико година изграде 5.203 стана и да је из буџетске резерве издвојено 63 милиона евра.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*