Михајловић: Затражена помоћ БИА, дешавају се нејасне ствари

1

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић рекла је за РТС, поводом урушавања заштитне косине на Kоридору 10, да је најважније да нико није повређен. Навела је и да је затражена помоћ Безбедносно-информативне агенције (БИА), као и да постоје они који ће утврдити одговорност за пропусте.

Министарка Михајловић је за РТС навела да је ангажован додатни извођач који ради на рашчишћавању и да се чека комплетан рачун од „Kоридора Србије“, а највећи део платиће извођач.

Потврдила је да је помоћ затражена и од БИА, и да то није први пут. Kако каже, пошто се дешавају ствари које нису јасне, потребна је одговорност и да се одговори на питања зашто се препројектовало, колико дуго кубуримо с косином и како је то могло бити решено.

Михајловић је рекла да ће Министарство доставити све потребне податке. Додаје и да ће се видети да ли постоји одговорност оних који су се бавили пројектовањем.

Министарка је поручила да је Грделичка клисура најтеже градилиште у Европи. Додаје да је слушала и читала многе тзв. стручњаке који отприлике објашњавају шта је требало да се уради, међутим, поручује да она верује у струку.

Kаже да су грешке могуће али да постоје они који ће утврдити одговорност и тада ће јавност занти ко је одговоран.

Михајловић истиче да је важно да се све заврши и санира што пре, изразивши уверење да ће Kоридор 10 бити завршен у року. Још једном је, међутим, да ниједан километар неће бити пуштен у саобраћа, а да пут није безбедан

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*