Милан БАБОВИЋ: Фарсични устанак српских феминисткиња и одбрана династије Клинтон

Ката Грујић је последња Српкиња подно Проклетија. Шиптари су је пљачкали шест пута и терају је да се исели. Али, она неће. Ћути и трпи

0

РЕКЛА је да се зове Сања. Окупила је своје блазирано друштванце под барјаком дугиних боја испред Храма Светог Саве. Испуњена праведним гневом због Трамповог усељења у Белу кућу дошла је, вели, да се бори против нацизма Томислава Николића?!

Ајде да занемаримо то што су Сањи и њеној дружини, као достојним јуришницима сорошевске интернационале, аутошовинизам и борба против СПЦ и измишљеног српског фашизма омиљени спортови, али она на врачарском платоу славодобитно изговори и ово:

– Ми смо увек на страни жена!

Крхка опсена, из најмање три разлога. Прво, Сања тврди да са својом феминистичком легијом брани право на абортус, иако им у Србији то право ниједним законом није ускраћено. Али, нема везе. Битно је да се капиларно шири мондијалистички крик угњетених који се углавном сете људских права само онда када њихови љубимци нису на власти. Сањини би, са друге стране, да ускрате право Цркви да изнесе свој став о прекиду трудноће.

Тоталитарни клише типичан за српске квазилиберале и њихово универзално братство. Друго, овај Сањин фарсични устанак, по систему даљинског управљача, у ширем контексту је трагикомичан покушај рестаурације поражене династије Клинтон. А брак Вилијама и Хилари је, ваљда, пластичан пример поштовања супруге и брачних вредности. То најбоље знају лакеји из Овалне собе, на чије су зидове наслањали чаше и уши.

И треће, Ката Грујић је последња Српкиња подно Проклетија. Шиптари су је пљачкали шест пута и терају је да се исели. Али, она неће. Ћути и трпи.

Али, човекољубива Сањина фалангица сигурно неће трошити ђонове и марширати чак до Клине. Мада је Ката такође жена. Је ли тако, Сања?

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*