Milan BABOVIĆ: Farsični ustanak srpskih feministkinja i odbrana dinastije Klinton

Kata Grujić je poslednja Srpkinja podno Prokletija. Šiptari su je pljačkali šest puta i teraju je da se iseli. Ali, ona neće. Ćuti i trpi

0

REKLA je da se zove Sanja. Okupila je svoje blazirano društvance pod barjakom duginih boja ispred Hrama Svetog Save. Ispunjena pravednim gnevom zbog Trampovog useljenja u Belu kuću došla je, veli, da se bori protiv nacizma Tomislava Nikolića?!

Ajde da zanemarimo to što su Sanji i njenoj družini, kao dostojnim jurišnicima soroševske internacionale, autošovinizam i borba protiv SPC i izmišljenog srpskog fašizma omiljeni sportovi, ali ona na vračarskom platou slavodobitno izgovori i ovo:

– Mi smo uvek na strani žena!

Krhka opsena, iz najmanje tri razloga. Prvo, Sanja tvrdi da sa svojom feminističkom legijom brani pravo na abortus, iako im u Srbiji to pravo nijednim zakonom nije uskraćeno. Ali, nema veze. Bitno je da se kapilarno širi mondijalistički krik ugnjetenih koji se uglavnom sete ljudskih prava samo onda kada njihovi ljubimci nisu na vlasti. Sanjini bi, sa druge strane, da uskrate pravo Crkvi da iznese svoj stav o prekidu trudnoće.

Totalitarni kliše tipičan za srpske kvaziliberale i njihovo univerzalno bratstvo. Drugo, ovaj Sanjin farsični ustanak, po sistemu daljinskog upravljača, u širem kontekstu je tragikomičan pokušaj restauracije poražene dinastije Klinton. A brak Vilijama i Hilari je, valjda, plastičan primer poštovanja supruge i bračnih vrednosti. To najbolje znaju lakeji iz Ovalne sobe, na čije su zidove naslanjali čaše i uši.

I treće, Kata Grujić je poslednja Srpkinja podno Prokletija. Šiptari su je pljačkali šest puta i teraju je da se iseli. Ali, ona neće. Ćuti i trpi.

Ali, čovekoljubiva Sanjina falangica sigurno neće trošiti đonove i marširati čak do Kline. Mada je Kata takođe žena. Je li tako, Sanja?

Večernje Novosti

POSTAVI ODGOVOR

*