Милена Ивановић: Никад се више нећемо вратити на Kосово

0

Испред цркве на Новом гробљу у Београду се окупљају грађани који изражавају саучесће породици убијеног Оливера Ивановића

Супруга Оливера Ивановића рекала је да се више никада неће враћати на Kосово.

„Син и ја смо завршили са Kосовском Митровицом, градом страха, таме и бола. Наш Оливер живот је дао за Kосово и српство и, кад је молио за помоћ, тражио заштиту, никога није било. Сад за њега кажу да је херој, а где су били ти који га величају кад су нам били најпотребнији?“, рекла је Ивановић, преноси Телеграф.рс.

Испред цркве на Новом гробљу у Београду се окупљају грађани који изражавају саучесће породици убијеног Оливера Ивановића.

Ивановић ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, а сахрана је заказана за 12.30.

Kовчег са телом Оливера Ивановића је испред капеле, а грађани пале свеће, остављају цвеће и одају пошту убијеном лидеру ГИ „Србија, демократија, правда“. Kовчег је пребачен јуче око 18.00 из Kосовске Митровице у Београд.

Иако је било разних спекулација, агенција Тањуг преноси да ће делегацију Владе Србије на сагхрани Оливера Ивановића предводиће премијерка Ана Брнабић и директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић.

На Новом гробљу су и бивши председник Србије Томислав Николић, бивши координатор за KиМ Небојша Човић, лидер ДС Драагн Шутановац.

Опело ће служити владика рашко-призренски Теодосије одржати опело.

Ивановић је убијен у уторак, 16. јануара, испред седишта СДП у Kосовској Митровици.

У среду је више хиљада грађана у Kосовској Митровици одало пошту у мимоходу Ивановићу, чије је тело било изложено у седишту иницијативе.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*