Миленковић: Не верујем да Ана Брнабић оде на пумпу и каже – наточи за две хиљаде

0

Не верујем да ће цене бензина бити смањене, али верујем да људи треба да изразе своје незадовољство на протесту, јер немају прилике да то ураде институционалним путем, каже глумац и редитељ Радослав Рале Миленковић. Kао што нас нико није питао да повећа ту цену, тако исто људи имају право да се против тога побуне, додао је.

„Дошао сам аутом до вашег студија, платио сам бензин коштаном сржи, срећан сто доприносим напретку…чак је и гужва нешто мања него иначе, данас нема радозналаца који заустављају своје аутомобиле јер желе да гледају и да се диве Београду на води…био сам и ја у искушењу“, нашалио се Миленковић гостујући у Новом дану на Н1.

Он сматра да је је у реду да се протести најаве, као што је то и рађено, и не види ништа лоше у томе.

„Повраћало ми се синоћ, послали су ми инсерт вести са Студија Б, та прича ко је умро у колима због блокаде…Ја не знам да би неко зауставио неку породиљу или болесне људе…“, каже Миленковић.

Према његовим речима, циљ је да се скрена пажња са приче о ценама бензина.

„Није важно овде да се створи нека напетост и конфликт, него да се то догоди тако да свако изрази своје мишљење о цени бензина. Оно о чему се сада најмање прича је цена бензина. Власт прича о свему, о ценама хлеба, али не и о цени бензина. А увек се провуче та лажна вест да је цена најнижа у региону. Ја не гледам цене бензина у региону, али знам да је ова цена превисока у односу на цене у Македонији, Босни…“, казао је Миленковић.

Он каже да власт делује агресивно и да је разлог томе сложенији.

„Власт реагује агресивно јер вероватно, као и у свему, има више нивоа. Прво, то је питање васпитања, навикли смо већ на вику и драње, али је питање савести – да ли све то твоја прћија и да ли ми треба да гледамо како ти уживаш у својој улози, у произвољности. Друго, реагује тако јер је начин на који се делује из неког упоришта устине, али они не плаћају бензин, не верујем да Ана Брнабић оде на пумпу и каже – наточи за две хиљаде. Не верујем да они знају колико је бензин, они само знају колико им треба“, каже Миленковић.

Kако додаје, трећи разлог оваквих реакција власти је „да им се може“.

„И треће – може им се – а то дозвољавамо ми и ситуација – лицемерно симулиран систем. Ми немамо структуру, јер да је имамо, то би се лако решило. Овако је као у ‘Маратонцима’ кад каже Бора Тодоровић – ‘Само лупај ножицама’…Ми смо сви купачице, ми сви машемо ножицама да не потонемо“, рекао је Миленковић.

На питање да ли ће власт ако смањи акцизе на гориво признати пораз, гост Н1 каже да то не би било признање.

„Власт би показала да више не може да поднесе овај гнусани народ, који не види да је ‘леба најјефтинији…И што возиш уопште, али ево даћу ти, ево, учинићу ти…То је став који смо сви већ гледали“, оценио је Миленковић.

Он је упитао и да ако се смањи цена дизела, што су тражили пољопривредници који су одустали од блокада путева, зашто је био толико.

„То је доста згодно, ај ти сад престани да се буниш, а ја ћу да ти смањим цену…Kад би човек прихватио та средства, кад би живео у том жанру у коме живе наши политичари, требало би проверити границу до које може да пада…Али то је полукоцкарски, полумафијашки начин понашања“, оценио је Миленковић.

И ако може да се спусти цена, зашто је била толика уопште, упитао је.

„То је та бруталност, бездушност власти која својом прозвољношћу чини шта хоће и узима колико јој треба, у недостатку институција“, рекао је.

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*