Миленковић: Нисмо хтели да рушимо Драшковића, само смо хтели да се изјасни

0

Бивши потпредседник СПО Зоран Миленковић каже да су од Драшковића тражили да се изјасни да ли може да води странку или се уморио.
Деветорица високих функционера Српског покрета обнове поднели су оставке на страначке функције а један од њих је и дугогодишњи потпредседник Зоран Миленковић.

Миленковић потврђује да је група чланова Председништва СПО као и председника општинских одбора упутила писмо Вуку Драшковићу захтевајући промене у раду странке.

– Нико није желео да мења Вука Драшковића, поготово не пучем, али смо хтели да се нешто промени. Председништво је тражило да се председник изјасни да ли може да води странку или се можда уморио. На седници је створена ружна атмосфера јер је писмо које смо упутили било у коверти на којој је као пошиљилац наводно стајао Марко Милошевић, син Мире и Слободана Милошевића. Мени лично је засметало што није омогућено присуство и дискусија за више од 30 чланова из општинских одбора – прича Миленковић који је члан СПО од 1990. године, а потпредседник последњих седам година.

Бивши председник Општине Варварин каже да не зна у ком ће се правцу даље кретати Српски покрет обнове.

– Нисам више потпредседник тако да немам представу шта ће бити даље. Људи који воде странку су изјавили да је Српски покрет обнове део власти и да безрезервно подржава Александра Вучића. За многе је то збуњујуће јер је СПО на локалу у доста градова опозиција. У Варварину смо опозиција јер су, након избора прошле године, СНС и СПС проценили да им нисмо потребни. Узели су нам и четири одборника, СНС три а СПС једног – појашњава Зоран Миленковић који је био председник Општине Варварин од 2000. до 2016. године.

За разлику од Миленковића Градски одбор СПО у Крушевцу је међу првима, још у недељу увече, упутио писмо безрезервне подршке Вуку Драшковићу. СПО је на прошлим локалним изборима био на листи коалиције коју је предводио СНС и има једног одборника у скупштини.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*