Милица Ђурђевић: “Албанци без Запада ни преко прага!”

0

Обнова линије путничког воза Београд-Косовска Митровица након 18 година била је повод да нарко картел на Косову и Метохији који годинама покушава да успостави сепаратистичку државу пошаље тзв.косовску полицију, а потом и специјалне РОСУ јединице на административни прелаз Јариње са циљем да се путници у возу ухапсе, заплаше и спрече да стигну на одредиште. Подсећам да траса воза искључиво пролази кроз етнички српска места и самим тим нема говора о провокацији.

Албански медији објавили су да је на непознатој деоници пруге постављен експлозив чиме су послали поруку Србима да неће презати од терористичких метода. Заправо, они са тим никада нису ни престајали.
Већ данима се ствара конфликтна атмосфера на релацији Београд – Приштина. Најпре је ухапшен Рамуш Харадинај чиме се хомогенизовала албанска јавност на КиМ.

С обзиром на то да је Француска одбила да испоручи Харадинаја, поставља се питање због чега је он уопште и лишен слободе?! Као једини одговор намеће се очигледно мотив Запада да подгреје тензије и припреми услове за нове притиске на Србију.

Очигледно је да одлазећа америчка администрација жури да креира отворене сукобе на Балкану. Сви који су макар површно упућени у прилике на КиМ током последњих деценија знају да Албанци без Запада ни преко прага не прелазе.

Срамна је изјава Европске уније која је издала саопштење да “није надлежна” да се уплиће у инциденте поводом претњи путницима воза. Брисел срамно пере руке, исте оне којима је отимао надлежности Србије на КиМ.

Ово је доказ перманентне претње тероризма која постоји на КиМ, али и потврда да дијалога нема и да га није било. Он је увек служио само као параван за даље развлашћивање Србије у јужној покрајини.
Упозоравали смо и претходну и актуелну власт да се питање КиМ не решава у Бриселу, јер Европска унија није објективна као медијатор у процесу преговора.

С обзиром на то да се ЕУ изјаснила као ненадлежна када је у питању заштита безбедности Срба, онда можемо сматрати и да не важе до сада постигнути бриселски споразуми.

 

 

 

Заветници.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*