Milica Đurđević: “Albanci bez Zapada ni preko praga!”

0

Obnova linije putničkog voza Beograd-Kosovska Mitrovica nakon 18 godina bila je povod da narko kartel na Kosovu i Metohiji koji godinama pokušava da uspostavi separatističku državu pošalje tzv.kosovsku policiju, a potom i specijalne ROSU jedinice na administrativni prelaz Jarinje sa ciljem da se putnici u vozu uhapse, zaplaše i spreče da stignu na odredište. Podsećam da trasa voza isključivo prolazi kroz etnički srpska mesta i samim tim nema govora o provokaciji.

Albanski mediji objavili su da je na nepoznatoj deonici pruge postavljen eksploziv čime su poslali poruku Srbima da neće prezati od terorističkih metoda. Zapravo, oni sa tim nikada nisu ni prestajali.
Već danima se stvara konfliktna atmosfera na relaciji Beograd – Priština. Najpre je uhapšen Ramuš Haradinaj čime se homogenizovala albanska javnost na KiM.

S obzirom na to da je Francuska odbila da isporuči Haradinaja, postavlja se pitanje zbog čega je on uopšte i lišen slobode?! Kao jedini odgovor nameće se očigledno motiv Zapada da podgreje tenzije i pripremi uslove za nove pritiske na Srbiju.

Očigledno je da odlazeća američka administracija žuri da kreira otvorene sukobe na Balkanu. Svi koji su makar površno upućeni u prilike na KiM tokom poslednjih decenija znaju da Albanci bez Zapada ni preko praga ne prelaze.

Sramna je izjava Evropske unije koja je izdala saopštenje da „nije nadležna“ da se upliće u incidente povodom pretnji putnicima voza. Brisel sramno pere ruke, iste one kojima je otimao nadležnosti Srbije na KiM.

Ovo je dokaz permanentne pretnje terorizma koja postoji na KiM, ali i potvrda da dijaloga nema i da ga nije bilo. On je uvek služio samo kao paravan za dalje razvlašćivanje Srbije u južnoj pokrajini.
Upozoravali smo i prethodnu i aktuelnu vlast da se pitanje KiM ne rešava u Briselu, jer Evropska unija nije objektivna kao medijator u procesu pregovora.

S obzirom na to da se EU izjasnila kao nenadležna kada je u pitanju zaštita bezbednosti Srba, onda možemo smatrati i da ne važe do sada postignuti briselski sporazumi.

Izvor: http://zavetnici.rs/?p=6355

POSTAVI ODGOVOR

*