Милица Ђурђевић: Не може бити опозиција само оно што запад нареди да је опозиција!

0

Гостујући у емисији Суочавање на Новосадској тв, Милица Ђурђевић чланица председништва Заветника, говорила је о актуелним председничким изборима и подели унутар опозиције.

 – Што се тиче овог ко је опозиција а ко није опозиција, ако је опозиција само ДОС, ја нисам опозиција! Нећу да дозволим да поставе такву матрицу да је само ДОС опозиција, и само зато што критикујем тај ДОС мене ће неко сврстати у јавности да ли сам ја опозиција е то је оно што они покушавају да наметну и на тако нешто ја не желим да пристанем. Значи није опозиција оно што нам запад каже да је опозиција. Опозиција не сме бити само кадровска, опозиција је суштинска, значи промена спољнополитичког концепта и промена унутрашње политике.- рекла је Милица Ђурђевић.

 За Вука Јеремића, Милица је рекла да је  учествовао у измештању Kосова И Метохије из Уједињених Нација на Бриселки ниво преговора, а кампању је започео из Пећке патријаршије, те да је то лицемерно.

  – Господин Саша Јанковић је у једној мери учествовао у државним структурама, сада је опозиционар. – објашњава Милица.

Милица сматра да западу треба таква опозиција која ће  „бити далеко ревноснији према Бриселу и спремна да уведе санкције Руској федерацији. Која ће бити потпуно лојална и потпуно предана. Тако да сам ја противник  тих лажних алтернатива.“

О Белом Прелетачевићу, Милица Ђурђевић говори као о фиктивном кандидату.

 – У сваком случају то није случајно, то је једна матрица. Имамо Срђана Поповића који је написао књигу “Мустра за револуцију”, промовисао је на Харварду. То у овом тренутку мало ко сме да изнесе као тезу, али то јесте тако, где кажу да је један вид ненасилног супростављања и борбе против режима, подсмехивање и ругање систему. Знате како, много је оних који су дали за ову државу живот, да би смо је ми данас исмевали, без обзира што чак и они који су наводно озбиљни кандидати то раде. Без обзира што ми имамо лакардију на српској политичкој сцени, немојмо барем нашу земљу за коју стварно много људи платило главом да исмевамо, то је мој принцип. – закључује Милица Ђурђевић.

Новосадска ТВ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*