Milica Đurđević: Ne može biti opozicija samo ono što zapad naredi da je opozicija!

0

Gostujući u emisiji Suočavanje na Novosadskoj tv, Milica Đurđević članica predsedništva Zavetnika, govorila je o aktuelnim predsedničkim izborima i podeli unutar opozicije.

 – Što se tiče ovog ko je opozicija a ko nije opozicija, ako je opozicija samo DOS, ja nisam opozicija! Neću da dozvolim da postave takvu matricu da je samo DOS opozicija, i samo zato što kritikujem taj DOS mene će neko svrstati u javnosti da li sam ja opozicija e to je ono što oni pokušavaju da nametnu i na tako nešto ja ne želim da pristanem. Znači nije opozicija ono što nam zapad kaže da je opozicija. Opozicija ne sme biti samo kadrovska, opozicija je suštinska, znači promena spoljnopolitičkog koncepta i promena unutrašnje politike.- rekla je Milica Đurđević.

 Za Vuka Jeremića, Milica je rekla da je  učestvovao u izmeštanju Kosova I Metohije iz Ujedinjenih Nacija na Briselki nivo pregovora, a kampanju je započeo iz Pećke patrijaršije, te da je to licemerno.

  – Gospodin Saša Janković je u jednoj meri učestvovao u državnim strukturama, sada je opozicionar. – objašnjava Milica.

Milica smatra da zapadu treba takva opozicija koja će  „biti daleko revnosniji prema Briselu i spremna da uvede sankcije Ruskoj federaciji. Koja će biti potpuno lojalna i potpuno predana. Tako da sam ja protivnik  tih lažnih alternativa.“

O Belom Preletačeviću, Milica Đurđević govori kao o fiktivnom kandidatu.

 – U svakom slučaju to nije slučajno, to je jedna matrica. Imamo Srđana Popovića koji je napisao knjigu “Mustra za revoluciju”, promovisao je na Harvardu. To u ovom trenutku malo ko sme da iznese kao tezu, ali to jeste tako, gde kažu da je jedan vid nenasilnog suprostavljanja i borbe protiv režima, podsmehivanje i ruganje sistemu. Znate kako, mnogo je onih koji su dali za ovu državu život, da bi smo je mi danas ismevali, bez obzira što čak i oni koji su navodno ozbiljni kandidati to rade. Bez obzira što mi imamo lakardiju na srpskoj političkoj sceni, nemojmo barem našu zemlju za koju stvarno mnogo ljudi platilo glavom da ismevamo, to je moj princip. – zaključuje Milica Đurđević.

Novosadska TV

POSTAVI ODGOVOR

*