Милица Ђурђевић: Скупо смо платили национални понос да би нас понижавали неким Брнабићкама!

1

Не желим и не могу да последња дешавања прокоментаришем у неким шаблонским политичким оквирима, да се лицемерно послужим устаљеним терминима и тек узгред осудим избор новог манадатара. И можда би ме многи посаветовали да будем политички мудра и прорачуната, али зар је мудрост ћутати док слушаш јеку оних који славе пораз Србије?!

И вероватно бих све ово мање емотивно поднела да нисмо потомци народа који је прегазио голготу Албаније, умирао од глади, али није хтео да узбере лимун из туђег дворишта, да нисмо поникли од оних који су и непријатељу подизали спомен костурнице знајући шта је људска патња, да нам нису оставили Чегар, Цер, Кошаре.. Да нисмо народ који је толико скупо платио национални понос лакше бих поднела што сада покушавају да нас понизе. Због тога ово не може бити неко саопштење, проглас, порука…Јер нема тежег питања од онога што као народ можемо данас себи поставити до оног: По чему ће нас наши потомци памтити – предаји без борбе, или борби до краја?!

У политици постоје два пута, иако се многи заваравају методома неког балансирања – или да се супротставиш или да се повинујеш.
Одлука о именовању Ане Брнабић за новог мандатара је одабир овог другог пута. Кажу, владајућа коалиција је јака, освојила је много гласова, има одрешене руке да бира и поставља, али шта вреди снага, ако су силни само пред својим народом, а немоћни пред Бриселом и Вашингтоном.

За Ану Брнабић на месту председника Владе лобирали су они исти који су пре неколико месеци подржавали протесте против те исте Владе ( Од жуте патке до америчке амбасаде). Наравно, све је то био метод притиска да им се допусти да кадрирају у складу са својим интересима и заокруже процес успостављања потпуне контроле над Србијом.

Власт је имала извесну комоцију – дезоријентисану опозицију, стабилну већину у парламенту, недвосмилену подршку Русије и Кине, и све неопходне услове за успостављање државотворне политике, али наставило се са оним – само да је Западу мило, а нама како било.
Залуд покушавају да нас увере да смо овиме надмудрили Запад. Зар ико верује да ће сад Британци рећи – „Мењамо вишевековну политику према Балкану, јер су Срби поставили за премијера сексуалну и националну мањину.“ Или да ће Американци да направе спољнополитички заокрет и врате нам Косово због Брнабићке.

Јасно је као дан да премијер Србије није изабран у Србији! Премијер Србије неће служити интересима Србије. Све и да у скупштини владајућа већина једногласно усвоји предлог Председника Републике, она је наметнут избор. Врло пажљиво одабрана, без неопходних знања о међународним односима, геополитици, националним и државотворним питањима, јер се подразумева да ће се о томе одлучивати изван граница Србије. Свака друга реч јој је „ок“ – за њихове потребе више јој и не треба.
Нама остаје да увек и на сваком месту подгинемо глас и не дозволимо да будемо саучесници у колонизацији Србије.

Фејсбук статус Милице Ђурђевић

1 КОМЕНТАР

  1. MILICE BOLJE PROBUDI TIH 52 % U SRBIJI BOLJOM REKLAMOM AI SAVEZNIKOM JEDIN O SE TAKO RUSI VLAST.AKO MISLIS RUSITI TZV EVROPSKU SRBIJU TREBA TI RUSKI NOVAC U MILJARDAMA I TV NE JEDNA NEGO VISE SVE OSTLAO JE PRICA U BORBI S OVOM BANDOM VUCIC I OSTALA EKIPA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*