Милица Ђурђевић: „Заветници знају ко су пријатељи Србије!“

0

Последњих дана обавештавали смо о сусрету са званичницима владајуће партије „Јединствена Русија“. Јачање српско-руских односа је један од приоритета деловања Заветника и нема сумње да ће званична сарадња са странком Владимира Путина бити важан ослонац у даљем раду на том пољу.

Спољна политика Заветника одувек је била јасно одређена, лишена двоструких аршина. Многи су, вођени очајничком потребом да се домогну власти, пристајали на труле компромисе. Заклињали се у Исток, а седели у крилу Запада.

Ми смо вођени дугорочним циљевима и нисмо пристали да зарад јефтиних политичких поена будемо инструмент Запада у рушењу своје државе. Због тога су Заветници данас једина опозициона снага у Србији која не састанчи са евроатлантистима и њиховим амбасадорима. Ми знамо ко су пријатељи Србије и српског народа и на том путу ћемо истрајати.
Оно што, као поруку охрабрења, могу да пренесем са састанка у Москви јесте да Русија у потпуности подржава суверенитет Србије и њене националне интересе.

Иницијатива о оснивању балканског савеза војно неутралних земаља је такође веома важан пројекат, који смо приликом сусрета подржали. Русија је данас светски лидер у борби против тероризма, а сарадња са Србијом на пољу безбедности је предуслов очувања мира на овим просторима.

Наши преци су често гласно изговарали чињеницу да из Русије долази Сунце, а увек су мислили на слободу! Будућност коју данас заједно стварамо то ће потврдити!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*