Milica Đurđević: „Zavetnici znaju ko su prijatelji Srbije!“

0

Poslednjih dana obaveštavali smo o susretu sa zvaničnicima vladajuće partije „Jedinstvena Rusija“. Jačanje srpsko-ruskih odnosa je jedan od prioriteta delovanja Zavetnika i nema sumnje da će zvanična saradnja sa strankom Vladimira Putina biti važan oslonac u daljem radu na tom polju.

Spoljna politika Zavetnika oduvek je bila jasno određena, lišena dvostrukih aršina. Mnogi su, vođeni očajničkom potrebom da se domognu vlasti, pristajali na trule kompromise. Zaklinjali se u Istok, a sedeli u krilu Zapada.

Mi smo vođeni dugoročnim ciljevima i nismo pristali da zarad jeftinih političkih poena budemo instrument Zapada u rušenju svoje države. Zbog toga su Zavetnici danas jedina opoziciona snaga u Srbiji koja ne sastanči sa evroatlantistima i njihovim ambasadorima. Mi znamo ko su prijatelji Srbije i srpskog naroda i na tom putu ćemo istrajati.
Ono što, kao poruku ohrabrenja, mogu da prenesem sa sastanka u Moskvi jeste da Rusija u potpunosti podržava suverenitet Srbije i njene nacionalne interese.

Inicijativa o osnivanju balkanskog saveza vojno neutralnih zemalja je takođe veoma važan projekat, koji smo prilikom susreta podržali. Rusija je danas svetski lider u borbi protiv terorizma, a saradnja sa Srbijom na polju bezbednosti je preduslov očuvanja mira na ovim prostorima.

Naši preci su često glasno izgovarali činjenicu da iz Rusije dolazi Sunce, a uvek su mislili na slobodu! Budućnost koju danas zajedno stvaramo to će potvrditi!

POSTAVI ODGOVOR

*