Милица Ђурђевић: Због сарадње са Русима, на листи смо за одстрел!

0

Кандидате Брисела и Вашингтона, а не српског народа, нећемо никада прихватити. Уосталом, никада нисмо правили труле компромисе и нисмо основани за једнократну употребу, већ да би била часна и доследна опција којој су принципи на првом месту – каже, између осталог, за Победу Милица Ђурђевић испред “Заветника”. Прочитајте у новогодишњем интервјуу и како је њена бунда постала највећи проблем, зашто је Јединствена Русија одабрала ту организацију као партнерску и ко то финансира “Заветнике”.

Победа: Милице, црногорски медији су вас раскринкали, а Слободна Европа, Н1 и слични докрајчили, сад се више нема где. Дакле, када Путин хоће немире на Балкану, а хоће их стално, он човек просто назове Заветнике, руску паравојну филијалу овде. Колико је Владимир захтеван у прављењу револуција и колико је био бесан што је моћна црногорска држава одолела и вама и њему?

Милица Ђурђевић: Одавно сам стекла утисак да баш и нисмо симпатични филијалама западних медија у Србији. Прво се Н1 узбунио што смо спречили поједине НВО и британског новинара Душана Машића да легну испред Народне Скупштине и окриве Србе за непостојећи геноцид у Сребреници.

Потом се огласила “Слободна Европа” и забринуто приметила да Заветници нису кажњени (вероватно сматрају да смо заслужили јавно каменовање), јер су прекинули Соњу Бисерко док је ширила пропаганду против Срба о рату током деведесетих. Њихову медијску хистерију пратили су повремено и поједини портали водећи прави рат против Заветника, али све то је и некако могло да се стојички поднесе, док се не умешаше новинари у служби Мила Ђукановића. Нит већег државника, нит озбиљније државе. Мислим да смо сада у потпуности раскринкани и да нас више нико не може опрати од етикете да смо Срби и родољуби.

Ево, признајемо! Спремни смо и да одговорамо.

Лажни терористички напад у држави у којој се намеће све лажно постао је главни инструмент за антируску хајку. А када су то западни медији (част савесним појединцима) користили истину?! Као покрет који се увек отворено залагао за јачање сарадње са Руском Федерацијом, нашли смо се на листи за одстрел. Тако су сви они који не тврде да су НАТО бомбе лековите постали руски агенти. Свако ко иоле прати прилике на међународном пољу, зна да се Русија не служи методама Запада – обојеним револуцијама и државним ударима.

Да је Русија хтела удар у Црној Гори, она би га и спровела, па би сви ови монтенегрински медији писали: “Ми смо вазда били уз Русију! Ето, и краљ Никола…” Али то није доктрина руске спољне политике.

Мајдан ње био тако давно, али га више нико не помиње, а он је права слика западне демократије.

Победа: Морате ми помоћи да разрешим још једну дилему… Колико чујем, Заветнике истовремено плаћа СНС да глуми опозицију, потом СПС да му буде помоћна нога, онда су ту Руси који вам дају огромну лову да рушите НАТО, и коначно сам НАТО који вас плаћа да заблудите поштен српски народ. Како успевате истовремено да одговорите на све те захтеве и шта радите са том силном ловом?

Милица Ђурђевић: Свакодневно нас разни прекаљени интернет борци обавештавају да имамо новог финансијера. “Одговорно тврде”, “знају из поузданих извора”, “рекао им један важан човек”…Наравно, све то иде из кухиње оних који желе да дискредитују Заветнике, покрет који је настао из народа, из добре воље и жеље да Србија добије једну националну и државотворну снагу.

Проблем је што не могу да се договоре када смишљају такве клевете, па испада да Заветнике помажу сви – од масона до ФСБ.

Када један покрет тако оркестрирано нападају то је доказ да је на правом путу.

Наши чланови, симпатизери и сви који нас подржавају знају како се финансирамо. Ми смо огледало народа. Располажемо скромним ресурсима, али надомешћујемо тимским радом и високом мотивисаношћу да остваримо циљеве за које се боримо.

Победа: Наши пријатељи из једног опозиционог портала замерили су вам, каже, што имате превише лепих жена. И мимо тога, нашли су вам још један озбиљан грех: кажу, Милица има скупу бунду и лепе чизме, замислите! Поручују ли то нама атлантисти да женама није место у политици, ако већ и морају бити ту, онда не смеју бити лепе (шта фали Наташи Кандић), а ако су лепе, онда не смеју бити патриотски оријентисане?

Милица Ђурђевић: Вероватно их узнемирује што достојанствене, образоване и одмерене Српкиње не пристају да се, на пример, облаче у црно и шире мржњу против српског народа. Замислите њихово револуционарно откриће да је српска младост лепа! То су могли да чују од сваког странца који је икада имао прилику да посети Србију.

Оно што њима смета није нечија јакна, већ чињеница да људе који воле своју отаџбину, поштују своје претке, српску историју, културу и традицију, више не могу окарактерисати као “ретроградне, заостале, прљаве и зле”.

Победа: Не замерају вам само политички противници, већ и “истомишљеници”. Замисли, тврде, те Заветнике, организују антиНАТО протесте на који долази 30-40 хиљада људи, прекидају скупове, подсећају на српске жртве… Па, какав је то начин, шта им фали да лепо као ми седе по салонима, воде високу политику, доживљавају Путина као Перуна и крупним речима уз виски бране српство? И, стварно, шта вам би?

Милица Ђурђевић: Знам да је сигурно пријатније из топле собе бранити српство. Лајковати на фејсу, написати који редак, објавити саопштење…Једном је Нушић рекао: “Да су Срби 1804. уместо устанка у Орашцу, издали резолуцију осуде турског зулума и разишли се кућама – да ли би Србија икада дочекала слободу?!”

Комформизам се увукао и у српску патриотску сцену.

Геополитичке прилике се мењају, отварају се путеви за Србију, долази до нових престројавања на мапи света. Ми те процесе препознајемо и сматрамо да немамо права да седимо скрштених руку, јер Србија мора бити спремна да у времену које долази оствари своје кључне националне и државне интересе. Од барикада до данас нисмо себи дали луксуз да српско питање изместимо у салоне, јер оно тамо никада није ни решавано. Нарочито што права интелектуална елита одавно у њима не седи.

Победа: И, кад смо већ код тих ваших непожељних активности, хоћете ли нам, молим вас, рећи шта вас има да подржава Јединствена Русија и да вас прима у њиховој централи, зар не можете као остали велики “русофили” просто да цртате мурале по Србији?

Милица Ђурђевић: Примећујем да има оних који се залажу за савез са Русијом, али негодују када Руси пошаљу мигове и једну тако важну и стратешку ствар своде на дневно политичка препуцавања. Такав став може обрадовати само НАТО структуре у Србији.

Наша сарадња са Јединственом Русијом је пријатељство на које смо посебно поносни. Након посете Заветника њиховој централи у Москви, имали смо велику част да угостимо високу делегацију владајуће руске партије у нашим просторијама у Београду. Господин Железњак пренео је поруке захвалности Заветницима на активном раду на учвршћивања руско-српских веза.

Победа: Познавајући вас, а мислим да Вас добро познајем, све ми се нешто чини да нећете подржати демократу Јанковића ни реформатора Јеремића. Дакле, логично је да имате председничког кандидата. Или је логично да председничког кандидата има једна групација слободарских, суверенистичких и антиНАТО снага, напокон и за промену?

Милица Ђурђевић: Никада нисмо правили труле компромисе, јер ми нисмо основани да бисмо били партија за једнократну употребу, већ да на српској политичкој сцени остане часна и доследна опција. Принципи једини дугорочно побеђују. Кандидати Брисела и Вашингтона, а не српског народа, нису оно што ћемо икада подржати. Наш приоритет је обнова суверенитета, државног, економског, безбедносног. То је позиција трећег пута, који је најтежи, али једини прави.

Разговарао: Томислав Ловрековић

ПОБЕДА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*