Milijana Baletić: Zapadni trovači – šamar i podrška!

0

Čemu sva ova pregovaračka farsa u Briselu sa Šiptarima – sam Bog zna?! Dosad ništa nismo dobili osim što smo isterali državu Srbiju s KosMeta?! Gde je god budno oko naših „prijatelja“ nadgledalo i sprovodilo srpske interese – Srbi su stradali! I kad su nas ubijali (nas nisu trovali) – panagirike smo im pevali?! Uostalom – gde mogu – što ne bi?! Nama mogu, ne i Rusima – koji ih, em čitaju, em uzvrate!

Dva dana nakon četrnaeste godišnjice šiptarskog pogroma nad Srbima i srpskom kulturnom baštinom na KosMetu, u Briselu su od 19. do 21. marta „eksperti“ počeli novu rundu pregovora s „Kosova“ zvanu tehnički dijalog! Opet je tema primena već „postignutih“ sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, mostu u Kosovskoj Mitrovici, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju „administrativnim“ prelazima?! Istog dana kad su „eksperti“ započeli ćaskanje, Šiptari su uhapsili srpskog povratnika u Klini Milorada Zajića pod optužbom da je ratni zločinac! Neki zločinac mora da je, dok je Srbin?! Sutradan su pretukli Srbina Blagoja Zuvića ispred njegove kuće u Donjem Dragoljevcu kod Istoka! To što se ovakve sramne rabote rade pod budnim okom EUropejskoga Euleksa na KosMetu, samo potvrđuje činjenicu da je sve pod EUropejskom komandom za Srbe isto – bilo briselski pregovori, bilo hapšenje, progon, iživljavanje, ubijanje, otimanje, paljenje, rušenje…?! Ovo hapšenje – „eksperte“ nije sprečilo da nastave ćaskanje?! Od 23. marta, EUropa je smislila da ćaskanje nastave predsednici Srbije i „Kosova“ – Vučić i Tači?! A što ne bi i ovo protokolarno uglavljivanje – predsednik i predsednik – kad nama ne smeta?!

Čemu, do dan danas, služe ova briselska zamajavanja, koja su pre svega u dubokoj suprotnosti i sa Ustavom Srbije i sa Rezolucijom 1244 i to dok Zapad na čelu sa Amerikom, očigledno i drsko, završava iscrtavanje granice velike Albanije na Balkanu – teško je shvatiti?! Makedoniju su skoro „završili“, s nama su pri kraju! Još samo da se „odradi“ vojska Kosova, kako nam naredi američki izaslanik Ves Mičel i – to je to?! Oni još zalaze i među Srbe po KosMetu da potkupe srpske mladiće da uđu u tu šiptarsku vojsku i tako joj daju legitimitet?! Nadati se da Srpska lista neće biti potkupljena da u „Kosova“ parlamentu za to glasa! Bez njihovih glasova to neće moći, pod uslovom da Amerika ne odluči da Skupštinu zaobiđe! Uostalom, što ne bi, ako već zaobilaze Rezoluciju 1244 po kojoj je KosMet srpski a jedina vojska tamo – međunarodni KFOR!

S druge strane, kada su u pitanju Srbi – Zapad ni jedan jedini uslov Šiptarima nije postavio?! Za viznu liberalizaciju im je, na primer, uslov demarkacija granice sa Crnom Gorom, ali im zato ZSO nije uslov, kao ni bilo šta drugo dosad dogovoreno, a nesprovedeno. Beograd je izlizao cipele odlazeći u Brisel, za čijim stolom – ništa nije dobio, ali je zato – to što je mogao – isterao državu Srbiju s KosMeta?!

Šiptari na KosMetu sistematski uništavaju i srpsku kulturnu baštinu – demokratski zapad – ni „a“?! Samo od 1990. preko 150 crkava i manastira su zapalili i srušili! I pred očima međunarodnih snaga i, očito, s njihovim dopuštenjem, 17. marta 2004. su porušili i spalili 35 naših crkava i manastira?! Ni ISIL nije s tolikim žarom i učinkom rušio civilizacijska obeležja drugih kultura, kao što to u sred EUrope Šiptari rade?! Oni su tog marta zapalili preko 800 srpskih kuća, ubili 19 Srba, ranili 900 i proterali više od 4.000?! Nikad niko za to odgovarao nije?!

Sve ove rezultate pogroma samo smo pobrojali ovog 17. marta, a 19. opet sa Šiptarima seli za sto! Gde je kraj učešću u pogibeljnoj briselskoj igri u kojoj Srbija samo gubi – sam Bog zna?! Jedino kada se malo rašire vidici i obuhvate tokovi zbivanja mimo naše kuće i našeg činjenja, nadati se da će nam ti procesi sudbinu usmeriti u nekom boljem pravcu od ovog kojim idemo! Evo, i oko ove američke naredbe da Šiptari na „Kosova“ naprave vojsku – jedino se glasnula Moskva! Ona je za striktno poštovanje Rezolucije 1244 – to, automatski, znači i protiv svih ovih, za nas gubitničkih briselskih pregovora a, podrazumeva se, i protiv formiranja vojske Kosova, jer bi to „zaoštrilo ionako komplikovanu situaciju“, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova!

Na ovaj stav Rusije Zapad nije reagovao! Bili su, više od same Moskve, opsednuti predsedničkim izborima u Rusiji, na kojima je – na njihovu veliku žalost – Putin 18. marta odneo ubedljivu pobedu i po četvrti put, još šest godina, biće na njenom čelu! Dobio je poverenje 76.67% od 67,4% izašlih glasača, što je i njegov rekord na izborima!

Kad samo pomislim koju su sve halabuku podigli i u glavi „nasnimali filmova“, čime se sve nisu služili kako bi sprečili Putina da opet pobedi – ne može a da im se ne prizna bujna mašta! S nogu su padali trujući – od bukvalnog trovanja i ubijanja do trovanja propagandom… U svemu je bilo najopasnije biti u to vreme Rus u Velikoj im Britaniji! Dvoje Rusa, Sergej Skripalj i njegova ćerka, otrovano u Solsberiju, kažu nervnim gasom „novičokom“, a u Londonu zadavljen je Nikolaj Gluškov! Naravno, odbili su da Rusija sa njima učestvuje u istrazi, jer šta su onda uradili – ništa?!

Ovo troje Rusa u Velikoj Britaniji – čista su kolateralna šteta ruskih predsedničkih izbora! Skripalj je bivši ruski obaveštajac koji je otkucavao za britansku MI6, zašta je osuđen u Rusiji, odležao 14 godina i nakon što je isceđen – potpuno nebitan je pušten?! Gluškov, koji je u toku karijere odradio veliki posao za Britance i izdao desetine ruskih agenata, dodatna je kolateralna šteta! Čisto kako bi bili ubedljiviji malo su promešali metode i varoši – tek toliko da bude raznovrsno! A onda su udarili u kuknjavu – dršte lopova?! A’j ti sad stisni petlju pa budi Rus među njima dok Rusija ovako snažno jača! Dok je bila slaba, moglo se! Sad treba stisnuti petlju, brale moj?!

Tu se odmah napravio i blok podrške Ostrvljanima?! Sabrali su se uz njih Ameri, Francuzi i Nemci, i pod istom dirigentskom palicom udarili u viku iz svega mozga – doduše, Britanija je bila najglasnija?! Znači, vi opet na okupu! Ma da ste se samo malo uzdržali i pritajili – čovek i da razmisli! Moram vam reći da bolje šifre za priznanje ko je likvidator – od ovako sastavljenog bloka podrške – niste mogli smislit! Mogli ste, vala, malo i mudrije, a ne tako odmah pa svi četvoro i zajedno orkestrirano – mnogo vam je, bre, ovo providno?! Pa još pred Putinov izbor?! Niste mi nešto nečitljivi kao nekad?! Znam vam ja mudrija vremena! Među podržavaoce – udenuo se još jedan – Crna Gora – koji ništa ne znači, osim što svedoči o sopstvenoj tragikomičnosti?! Njena podrška je ponižavajuće čitljiva do bola?!

A tek optužbe na račun Rusije, među njima i ona da oni znaju da ih je, ako ne lično, ono pod ličnom naredbom, trovao i davio direktno Putin?! Tu je pao i poziv Planeti da „trovača“ koji narušava bezbednost i u opasnost dovodi svetski poredak, kako zna i ume – obuzda?! Ma – pas s maslom ne bi pojeo sve što su izgovorili! A tek sva ona čudovišna svojstva i moći, koje su, rušeći ga, pripisali Putinu i nehotično pomagali njegovoj pobedi i snazi, koju oni – obnevideli od mržnje – i ne naslućuju! Radi ubedljivosti, i 23-oje ruskih diplomata su proterali zbog „umešanosti“ u trovanje i davljenje i zamrzli rusku imovinu na svojoj teritoriji, da „spreče“ finansiranje novih „trovanja“?! Rusija je, naravno, uzvratila! Proterala je isti broj britanskih diplomata iz zemlje i zatvorila im konzulat u Sank Peterburgu!

Tako to ide kad se trovači ustreme na Moskvu! S nama, i „trovanje“ i odgovor – sasvim drugačije izgleda! Kod nas su, na primer, kako bi sprečili Slobu da dalje vlada – ubijali, a Slobi direktno u ruke – stavljali pištolj! Prvo su ubijali sporadično – tek toliko da se naviknemo da „Sloba“ ubija! Ubijali su kao u koprodukcijskim filmovima Holivud-CIA! Pred izbore ’97. im je kolateralna šteta bio Zoran Todorović Kundak! Njega su pre toga spakovali u Mirinog ljubavnika, a onda ga je „odstrelio“ ljubomorni mužjak – „Sloba“! Kako im se približavao „5. oktobar“ – zgusnuto su ubijali! Prvo su zaigrali javnost ubistvom Slavka Ćuruvije 11.aprila 1999. jer Sloba ne odustaje pod NATO- agresijom , e onda ima da se o svome jadu zabavi – da se cela zemlja protiv njega na noge podigne – zato što je „ubio“ omiljenog, nezavisnog zapadnjačkog novinara?! Kad je izgradio zemlju porušenu NATO- bombama, onda je došlo vreme da DOS-manlije, na čelu s kvislingom Đinđićem, Srbiju preuzmu i dotuku?! Kako bi se 5. oktobra u ruke predala onima koji će je raskomadati, rasprodati, narod izbaciti na ulice, pretvoriti ga u roblje kod tajkuna koji su ga opljačkali, zapadnjački prilog tome bio je – ubijanje redom?! Sedmog februara 2000. godine, a ko drugi nego „Sloba“, ubio je ministra vojnog Pavla Bulatovića?! Nakon dva meseca, 20. aprila 2000. „Sloba“ ubija direktora JAT-a Živorada Žiku Petrovića?! Priča filmski klizi – „porodica“ pljačka državu i avionima iznosi pare na Kipar, onda „Sloba“ metkom u čelo likvidira svedoka – znate valjda – gledate filmove! Zatim dolazi na red, tada više ničiji, Ivan Stambolić! „Sloba“, zlopamtilo jedno, još od Osme sednice Stambolića drži u glavi i odlučuje da ga – sebi, pred same izbore – zverski likvidira 25. avgusta 2000. godine?! Evo, a šta od ovoga „Slobinoga“ ubistva „logičnije“ može biti?! A tek kako je „Sloba“ sve ubijao Vuka Draškovića – to je posebna priča! Onaj „atentat“ na njega u sred leta ispred otverenog prozora kuće mu u Budvi 15. jula 2000. – tu su mi bili najbolji?! S kojom pažnjom su oni to radili vidi se i po odabiru najpreciznijeg mogućeg pucača, kome ruka nije smela da zadrhti i, ne daj Bože, ubije Vuka umesto – samo da ga ogrebe metkom iznad oka?! Da je bilo po scenariju, nego nije – mogli su ga sa te daljine gađat onako čitavijem pištoljem pljoštimice i ubit namrtvo! Ali – nije Vuk za ubijanje – on njima živ, ne mrtav – još od ’68-me čini posao!

Mogla bih ja ovako u nedogled vaditi kosture iz njihovih ormara, ali nije suština u tome – u nama je! Dok Moskva, moćna i svesna, uvek odlučno trovačima uzvrati udarac – kod nas, i dan danas – oni „truju“ – mi ponižavajuće zaluđujemo narod i još upiremo prstom među sobom – tražeći „trovače“?! E, to je taj njihov – najslađi uspeh nad nama!

Milijana Baletić

POSTAVI ODGOVOR

*