Милиони за новогодишње пакетиће у јавним предузећима!

0

Док у Србији хиљаде малишана могу само да маштају о пакетићима, а у Влади Србије неколико година нема издвајања за празничне поклоне, јавна предузећа по обичају воде своју политику!

Тако су многа већ склопила уговоре о набавци вредних новогодишњих поклона.

Kонтрола летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), чији је директор Радојица Ровчанин један од најплаћенијих у Србији с милионском платом, определила је 3.648.000 динара за вредне дечје поклоне, показује скопљени уговор након јавне набавке. Деца запослених могу да рачунају на креативне и скупе поклоне испод јелке, јер је само за играчке и књиге, без слаткиша, намењено око 7.000 динара по детету – а укупно је поручено 525 пакетића. За овај новац чудо би било да нису маштовити, па ће се међу даровима у зависности од узраста наћи научни сетови са микроскопима који увеличавају до 600 пута, стони билијари, друштвена игре, мађионичарски сетови, лутке из познатих колекција, дечје пословне торбе, које у зависности од узраста садрже роковнике, оловке са мастилом у више боја, вајарски сетови са четкицама и украсним елементима, књиге…

У ЈП „Путеви Србије” Зорана Дробњака били су такође широке руке. За 770 новогодишњих пакетића издвојили су 2.999.920 динара. То значи да је издвојена не тако мала сума, која по пакетићу износи 4.000 динара. Бебе ће добити звечке и играчке, беби-ходалице у облику косилице, музичке тракторе са приколицом, а оне мало старије малишане обрадоваће необичне друштвене игре, попут једне која захтева да се пређе полигон без додиривања ласерских нити и деактивира бомба на батерије пре експлозије, или креативан сет за ископавање предмета античке цивилизације који садржи друштвену игру, мумију и античке предмете, као и сет за прављење кристала, затим сет за прављење вила и вилинске кућице.

У Републичком заводу за статистику набавка је у току, планирају да обезбеде пакетиће који би требало да се састоје само од играчака за 165 малишана, а вредност пакета не би требало да пређе 5.600 динара. Деца би се могла обрадовати плишаним играчкама, сетовима који садрже тркачке стазе и аутомобиле или ватрогасној станици, као и ресторану.

У РТС-у за 2.984.000 динара планирају да обезбеде Деда Мраза, салу, представу и 1.200 пакетића. За око 2.500 динара деца ће добити играчке за одговарајући узраст и слаткише.

Према доступним подацима, чини се да чоколаде, чоколадни кекс, бомбоне, „плазма“, „смоки“ и штапићи без играчака очекују децу запослених на Аеродрому „Никола Тесла“ – 1.040 пакетића у укупној вредности од 1.109.513.

Kонтрола летења најиздашнија

Kомпанија Вредност пакетића (динари)

СМАТСА 7.000
Републички завод за статистику 5.600
Путеви Србије 4.000
Радио-телевизија Србије 2.500
Аеродром „Никола Тесла“ 1.000

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*